.. sivua päivitetty 4.11.. ->>

..

Faban pennut on syntyneet ma 16.9.2013

( 4 + 1 = 5 )

* ruskeita

*  luovutus alk. 4.11.

* kaikki pennut on varattu *.

* sattuma teki tepposet ja meille syntyi kokoruskea pentue, vaikka odotettiin tilastollisen todennäköisyyden mukaan puoliksi mustaa ja ruskeaa*

.

* Kuvia ja kuulumisia pentujen elämästä ilmestyy tähän kohtaan seuraavan 7 viikon ajan :)

.

-pennut%20011-normal.jpg

- väsynyt, mutta onnellinen -

-pennut%20009-normal.jpg

- vastasyntyneet jättiläiset -

.

Pitkä ja piinaava odottaminen on ohi ja pennut saatu synnytettyä vihdoin vuorokaudella 64 !!, Faba kun teki kaiken "pitkän" kaavan mukaan. Pennut on valtavan suuria, n. 500 gr. Ja, olihan se täydellinen yllätys, että kaikki pennut on ruskeita, kuitenkin odotimme musta/ruskea-pentuetta, mutta niin se vaan menee, että tilastot on tilastoja ja totuus toisenlainen :)

Emä ja pennut voivat hyvin.

.

24.9. - pennut 8 vrk ikäisiä

.-pennut%20012-normal.jpg

- hoitohetki menossa - ja hyvin Faba hoitaakin -

.-pennut%20013-normal.jpg

- väsyttävää hommaa, kun "seisaalleen" meinaa nukahtaa :) 

2.10. - pennut 2 vk, 2 vrk vanhoja

Pennut kasvaa huimaa vauhtia ja valtavsti uusia asioita opittu. Jalat tuli, eli nousivat jo aikaa sitten jaloilleen ja samaan syssyyn aukesi myös silmät. Tänään on sitten jo reippaasti tehty ihan ite myös pissiä ja kakkaa, ihan ilman äitin apua. Kaikenmoisia ääniä kantautuu pentuhuoneesta myös, murinaa, murmatusta ja kiljahtelua, kun kaikki ei mene aina mielen mukaan ja maitobaari ei paikalla just silloin, kun tarvis olisi. Ja, välillä kaveritkin katoaa, eikä löydy heti. Pennut sai myös väripannat kaulaansa. Faba viettää jo pitkiä aikoja pentujen ulottumattomissa, ja kumman "kovakorvainenkin" on, eli välillä saa pennut äännellä aika pitkään, ennenkuin rouva suvaitsee mennä pentujen luo katsomaan, onko jotain asiaa.

-pennut%20022-normal.jpg

- meillä on jalat -

-pennut%20026-normal.jpg

- ja, meillä on myös silmät -

%C3%85-pennut%20029-normal.jpg

- äiti hoitaa -

5.10.

.-pennut%20030-normal.jpg

- pojat jauhelihan kimpussa ekaa kertaa -

-pennut%20033-normal.jpg

- Halolan Ånks Makee näyttää tyttömäistä mallia kiinteän opettelussa -

.

Uusi vaihe pentujen elämässä alkoi, kun ekaa kertaa tyrkättin jauhelihakuppi nenän eteen - no, eipään tarvinnut kertoa, mitä jauhelihalle ( sitä parasta siis, eli naudan paistijauhelihaa ) tehtäisiin, suunta oli selvä jokaisella, eli syömään vaan. Pentuaitaus on suurennettu ja pissipaperit otettu käyttöön - ensimmäisiä itsenäistymisen merkkejä siis :)

12.10 - pennut 3 vk, 5 vrk

Kaikkea uutta taas pennuilla, vesikuppi ilmestynyt ja siinä näkyy olevan tosi kiva käydä rypemässä, toki käydään myös juomassa. Suuhun on ilmestynyt neulanterävät hampaat ja niitä kokeillaan toisten häntään tai korvaan, kuunnellaan miten kova ääni pääsee ja meteliä riittää muutenkin, kun asiat ei tapahdu just silloin, kun pienet haluaisi.. Hännät heiluu, ne rodun tunnusmerkit; saukonhännät :) Kovia ovat kiipeämään, tänään jo 4:s lauta etuseinälle. Pentuhuoneeseen on ilmestynyt myös leluja, joita kiinnostuneena tutkitaan ja kannellaan.

Tänään myös ensimmäiset pennunkatsojat lasketaan meitä katselemaan.

-pennut%20041-normal.jpg

- ruoka on hyvää -

 -pennut%20044-normal.jpg

- mutta mikään ei voita jälkkäriksi tarjottua tissimaitoa -

.

21.10 ( pennut jo 5 vk )

.

Aika menee vauhdilla eteenpäin ja joka päivä pentulassa tapahtuu jotain. Ruoka on muuttunut pääsääntöisesti kiinteään ruokaan ja päälle juodaan hyvässä järjestyksessä vettä kupista, toki maitohörppyjäkin väliin tarjotaan. Vauhtia / vaarallisia tilanteita ja kovaa huutoa / parkumista kuuluu jatkuvaan, kun jonkun häntä / korvat jää kaverin naskalihampaitten väliin.

Pentuaitauksen etuseinäksi tuli jo aikaa sitten verkko, kun mitkään lautaviritykset ei estäneet pentuja tulemasta yli... aika akrabaatteja..

Kynsiä on leikelty viikottain ja muutenkin samalla kopeloitu koko pentu aina läpikotaisin nenänkärjestä hännänpäähän.

Matokuureja on mennyt jo kaksi, eli 3 viikkoisena ensimmäinen ja nyt 5 viikkoisina toinen hieman "topakampi" kuuri, toki samalla myös Faba on saanut omansa.

Pentuja on "pyöritelty" myös pöydällä ja tutkailtu "sillä silmällä" muutamaan kertaan ja pikku hiljaa alkaa olla näkemys, minkäoloisia jokainen on :)

Ulkoilut on aloitettu raikkaassa talvisäässä ja ulkona onkin ollut kaikenmaailman uusia ihmeellisiä asioita tarjolla.

-pennut%20047-normal.jpg

- ulkoilun riemua -

23.10.

.

%C3%85-pennut%20064-normal.jpg

- on ne jo isoja ja ruoka maistuu -

%C3%85-pennut%20067-normal.jpg

- tänään olikin jännä päivä, kun muuttomatkalainen Neiti Varis tuli ja tupsahti pentuja moikkaamaan. Kasvattaja on tyytyväinen pentujen reaktioon :)

-pennut%20079-normal.jpg

- vaan sitten "repesi", kun herra Rusakonnahka tipahti pentuaitaukseen !! Tämä oli kyllä niin vastustamaton haju, tuoreen veren ja riistan haju, että lopulta piti rusakonnahka pelastaa näitten riiviäisten käsittelystä -

Mutta, nyt on jätetty pentujen mieliin ja muistiin riistan hajut, joita toivottavasti mahdollisimman moni tulee "tarvitsemaan" myöhemmässä elämänvaiheessa.

26.10 - pennut 5 vk, 5 vrk

Pennuille tuli ensimmäinen majanmuutto, eli siirryttiin isompiin tiloihin koirahuoneen puolelle, Aadan tulevan synnytyksen tieltä.

Ulkoiltu ollaan sitkeään, vaikka välillä vettä tulee taivaan täydeltä, pienen tauon aikana sitten pennut ulos. No, ainakin pennuilla on ollut hauskaa. Tosi hyvin on oppineet tekemään tarpeitaan ulos.

Nyt vaan yritetään sovitella eläinlääkärin-tätin kanssa aikatauluja luovutustarkastusta varten, että kaikki olisi valmiina, kun se "hetki" koittaa, että pennut saavat luvan muuttaa omiin koteihinsa :)

-pennut%20080-normal.jpg

- vauhtia riittää ulkona -

-pennut%20083-normal.jpg

- hei me lennetään -

-pennut%20088-normal.jpg

- uudessa kämpässä -

 

( etuseinällä on toki korkea verkko normaalisti...tuostahan tullaan "kävelemällä" yli )

29.10.

Täti-Moonika kävi tänään tarkastamassa pennut ennen luovutusta. Eläinlääkärin tarkastus siis ohjelmassa. Kaikki on terveitä ja reippaita pentuja, mitään ihmeellistä ei löytynyt, kaikki mitä löytyi, oli entuudestaan tiedossa. Mikrosirut oli myös edelleen paikoillaan lapojen välissä.

Tästä jatkamme kohti H-hetkeä.

-pennut%20090-normal.jpg

- Halolan Ånks Makee eläinlääkärin tutkimuksessa -

.

4.11. ( pennut 7 viikkoa )

.

Tänään on SE päivä.

Pennut täyttää siis 7 viikkoa ja luovutukset alkaa.

Enimmäiset pennut lähteekin heti tänään uusiien koteihin ja loputkin viikon kuluessa.

Myös Faba on tehtävänsä tehnyt ja oma koti kutsuu :)

Kiitokset Faban perhelle yhteistyöstä näinä vuosina - me varmasti tapaamme vielä.

Toivotaan pennuille kaikkea hyvää ja omistajille kärsivällisyyttä riiviäisten kanssa.

.

.

.

 

 

..