Vuosi jää mieliin monestakin syystä.

Keväällä oli kaksi kauan odotettua pentuetta, katsellaan mitä niistä tulee. Tämän hetken pentusuunnitelmat onkin sitten jäissä, katsellaan.

Vihdoin päästiin kunnolla harrastuksiin, vuoden nimi tietty "Viat" ( Strongline's John Deere ), 5kk tiukka rypistys nuorelle jätkälle, 3 x JUN SERT, saatiin oman historiani eka juniori muotovalio ( FI JMVA ), toki ne "pakolliset" 2 x SERT ja kaiken kruunasi kesäkuun hyväksytty taipumuskoe ( NOU 1 ). Todisti Viat myös olevansa "miesten mies", sai pentueen, josta "Inkeri" ( Piu Amato Ruth Roman ) kasvamassa sijoituskodissa. ( suunnitelmat oli paljon suuremmat, mutta elämä on :( .

"Otto" ( Neptune's Legacy King Kong ) kaivettiin naftaliinista, hyväkuntoinen veteraani saikin 2 x VET SERT, viimeistä odotellaan toivottavasti vielä. Otto osoitti olevansa täydessä miehisyydessä vielä veteraanina 3 pentueen verran :)

"Tave" ( Strongline's Cross-Country ) ja "Iivo" ( Strongline's Eenie Meenie Miney Moe ) ovat saaneet jo muutaman vuoden elää "kotikoiran" elämää - saas nähdä, innostuuko niitten kanssa vielä kehiin menemään.

Kevään ja kesän aikaan oltiin paljon järvellä ja kalaahan tuli :), kunnes kuuma kesä teki tehtävänsä ja "meijän" lahdellekin tuli sinilevää... kalastus loppui siihen.

Syksyn sienestyskin meni vähän "persiilleen" kuivuuden takia, tatteja ei ollut, maitosieniä ei ollut, lampaankääpiä ei ollut - onneksi kanttarellit oli voimissaan ja suppilot myöhäsyksyllä, että sienissä kestettiin.

Ja, sitten oma maailmani romahti, 20.8. illalla, kun äiti kuoli täysin yllättäen. Kaikki suunnitelmat romukoppaan samoin tein ja perään oikein kohtalon ivaa - hautajaisista saatiin korona ( 2,5 v olin elänyt kuplassa, varonut kaikkea, että äitin luona pystyin käymään 2 x viikkoon )

Syksy ja metsästyskausi alkoi "mieli maassa"-asenteella. "Nortti" ( Kellolan Näkäräinen ) on saanut paljon metsää, ihan hyvä ajurihan siitä on kehittynyt, mutta piru, että se on tiukka. Tosi hyvä ja nopea ylösottaja, mutta ajossa säästelee komeaa haukkuaan. Toivotaan, että vähän herkistyisi iän myötä. Siitä huolimatta - jäniksenlihassa ollaan kestetty.

Uusi vuosi, uudet kujeet - mutta mitä? Koirahommissa on mietinnän paikka, mitä teen - ehkä aikansa kutakin? Meillähän ei ole kotona kuin uroksia... Siviilissä työnantajan nimi muuttui vuoden vaihteessa ( ensin olin 21v Pyhäselän palveluksessa, sitten 20v Liperin, nyt sitten Tohmajärvi maksaa palkkaa - ja mikään ei muutu :)

.