.

Vuosi alkaa olla pulkassa ja on aika miettiä menneen vuoden tapahtumia.

Paljon onkin tapahtunut ja niistä hieman. Koirahommat on jatkuneet entiseen malliin, harrasteltu ja ulkoiltu, treenailtu ja väliin hoidettu pentuja. Pentusuunnitelmat meni sen sata kertaa mönkään ja uusia suunnitelmia yhtä monta ( koska törmäsin ekaa kertaa asiaan, että meikäläisen nartut on senverran huonoja ( AA,00 ja  FI MVA :), ettei niille anneta niitä "huippu-uroksia" joita kyselin - niitä joita sitten annetaan 1-kyynäräsille, C-lonkkaisille, H/EH näyttelyissä saaneille.. toivottavasti ei lankea teidän omaan nilkkaan joku päivä tämäkin asia...)  mutta niin vaan kaikki nartut tuli kantaviksi ja saatiin pennut syntymään. Kauhun hetkiä koettiin talvella, kun muutaman päivän ikäisiä pentuja alkoi kuolla "käsiin" - mutta siitäkin selvittiin ja syy selvisi, onneksi. Muuten pentuhommat sujui normaaliin tapaan.

Omista koirista loisti koko vuoden Keno - peräti 14 x peräkkäin otti käyttöluokan voiton :), ja väliin FI MVA-tittelin. Vuoden kruunasi Joensuun labradorien erikoisnäyttely, jossa Keno oli PU 4.  ( ja, kennel Halolan BIS-kasvattaja ) Naftaliinista kaivettiin esiin parikin koiraa, Ruusu ( Päivänsäde ) palasi kehiin upeilla tuloksilla ja vanha-herra Soni ( Bubbling Sunny Boy ) hienoilla veteraanituloksilla. Jos kaikki menee hyvin, Sonin päänmenoksi on tulevallekkin  vuodelle hieman suunnitelmia....

Käytiinpä muutama kerta pikku-ukoilla NOME:ssakin, ja Visa sai ALO 3-tuloksen, jolla toki ylpeillään :) harmittavasti Kenolla jäi pari kertaa yhden riistan päähän tuloksesta... Mutta, siitä jatketaan, koska itsekkin tykkään touhusta.

Loppuvuoden olin kokonaan poissa noutajaharrasteista - koska oli tapahtumassa niin paljon uutta. Vihdoin ja viimein toteutui suuri unelma, eli saatiin muutama poro kasvamaan tänne Välivaaran maisemiin - hyvin onkin Valko, Veikko, Viivi ja Wagner meijät isänniksi ottaneetkin ja voi että; kyllä on pakko sano, että ihania ne on !! Samaan syssyyn toteutui toinenkin haave, pitkään etsitty ja vihdoin toteuttamiskelpoinen idea, eli Vito saapui meille. Saas nähä, mitä tämä pikku herra tuo meijän elämään, Vito siis on ihan vaan arkinen labradori ja musta uros :)

Tähän yhteyteen on pakko sanoa tämäkin, eli aina keskustelupalstat ym pursuaa valituksia; "kasvattaja sitä, kasvattaja tätä, ei pidä yhteyttä, ei kiinnosta ym ym ".  Mutta, vuosien kokemuksella kasvattajana voin sanoa, että on tosi kiusallista, nöyryyttävää, turhauttavaa yrittää saada kasvattien omistajia kiinni ja yrittää kysellä perään kuulumisia ym ( meiliosoitteet, puhelinnumerot ym yhteystiedot muuttuu, eikä niistä kasvattajalle ilmoitella ) on edelleen tapauksia, että kun pentu on haettu, sen jälkeen ihmisiin ei saa enää mitään yhteyttä...Eli, kyllä kasvattajaa kiinnostaa, jos kaikki viestit vaan saataisiin oikeisiin osoitteisiin, eikä ne pumerangeina tulisi takaisin. Jos jonkun omaatuntoa alkoi kolkuttaa, kannattaa laitella viestiä ja kertoilla kuulumisia ja mahdolliset yhteystietojen muutokset samalla kertoa.

Ja, kun saisi ihmiset uskomaan, ettei se "kylänmiehiltä"  / keskustelupalstojen "pikkutytöiltä" saatu tieto jostain asiasta ole aina se totuus - vaan kyllä se kasvattaja on monesti oikeassa kun omiin kasvatteihin liittyvistä asioista on kyse ( esim. PEVISA-kuvausten ikä, ruokinta ym )

.

Ja, uuteen vuoteen?

Varmaan hommat jatkuu entiseen tahtiin, näyttelyissä käydään ja kesän suunnitelmiin kuuluu Visan ja Kenon kanssa jatkaa NOME-uraa kaikella reilun 40 kg tarmolla ( että ne poijjat siitä tykkää, rämpiä metsissä ja lammilla :), toivottavasti Viton ura alkaa näyttelyissä ja ainakin taipumuskokeen merkeissä. Pentusuunnitelmia on kevään aikaan ja syksylle. Katotaan mitkä niistä totetutuu sitten. Poroja kasvatellaan ja hoidellaan, samoin kuvioissa edelleen pyörii metsästyskoiramme suomenpystykorva-Manki ja suomenajokoira-Riitu ja meijän iki-ihana Pietu-kissamme, jolla ikää jo 15,5 vee. = taitaa tekemistä olla ensi vuonnakin :)

Eikun Parempaa ja TulosRikasta Uutta Vuotta kaikille !!

Ja, Kiitos Ystävät menneestä vuodesta.

.