.
Meten pennut syntyi su 12.8.2012
.
( 6 + 3 = 9 )
.
* 3 mustaa ja 3 keltaista urosta
* 1 musta narttu ja 2 keltaista narttua
.
* Kaikki pennut on löytäneet uuden kodin *
.
.
* luovutus 30.9. alkaen
.
* Kuvia ja kuulumisia päivitetään tähän kohtaan viikottain *
.
Meten maratoonisynnytys on vihdoin ohi, aikaa meni sellaiset 20 tuntia, mutta hitaasti hyvä tulee :), vaikka kasvattajan usko meinasi jo loppua. Mette ja pennut voivat hyvin, pennut on myös kookkaita, 500 gr puolin ja toisin. Mette vanhana konkarina hoitaa pentujaan rutiinilla, varmasti ja rauhallisesti.
.

- vastasyntyneet -

- maratoonisynnytyksen tehnyt Mette huilaa -

- synnytysaluset siivottu ja raivattu ja saatu puhdasta alle -
.

- 3 vrk,  tältä se näyttää kun kaikki menee hyvin -
.

- 3 vrk, vaaleanpunainen porsas :) mikäs on kelliä maha täynnä -
.
19.8.
.
Meten pennut tänään jo 1 viikon ikäisiä. Kaikki hyvin valtakunnassa.
.

- Mette ottaa rennosti pennunhoidon -
.
27.8.
.

Pennut eilen jo 2 vk vanhoja ja paljon onkin viikkoon tapahtunut. Kaikki on jaloillaan, olleet jo pari päivää ja vipinää pentuhuoneessa alkaa jo ollakkin, väliin kuuluu huutoa, kun jalat ei vie niin nopeaan kuin pää käskee.. Silmät on suurimmaksi osaksi jo auki, ei kaikilla kuitenkaan vielä. Mustat nenätkin on tullut kaikille, eli pigmentit. Ja, tulihan ne saukonhännätkin :) Mette hoitaa ihan hiljaa ja huolella katrastaan.
.

- 2 vk, 1 pv pennut ihan sikinsokin -
.

- ...ja kakat ja pissit tulee jo ilman apua. Toki puhtaanapitolaitos on vieressä kärkkymässä ja vetää lämpöiset parempiin suihin :) Mette siis..
.

- tyyli on vapaa, vaikka pentuaitauksen reunalle pentu ja siinä putsaus -
.

- jahas, osasto X-H sitten päätti matkia osasto W:tä imemistyylissä. Osataan sitä siis kaakossakin, mistä Mette on kotoisin :)
No, tyyli on vapaa -
.
2.9.
.

Osasto X-H tänään 3 viikkoa. Vihdoin aukesi viimeisenkin pennun silmät, joskus sekin näkyy kestää ja kestää. Kovasti menevät aitausta ristiin rastiin ja paperille käydään nätisti tekemässä tarpeita, ainakin suurimmaksi osaksi. Mette hoitaa puhtaanapidon edelleen. Ensimmäinen madotus on myös annettu ja pikkuhiljaa aloitetaan kiinteän ruuan maistelukin. Nää olikin niin nohevia pentuja, että ihan ite suoraan kupista vedeltiin ihan ekallakin kerralla, siitä se alkaa - itsenäistyminen :)
.

- mustat näyttää mallia -
.

- ja keltaiset tekee perässä -
.

- ja muutaman päivän kuluttua ruokailu näyttää tältä -
.
9.9.
.
Meten pennut jo 4 vk vanhoja. Viikkoon on tapahtunut taas paljon asioita ( kuten kasvattaja oli töissä koko viikon, eli kiirettä riitti ), näille on ilmestynyt neulanterävät hampaat, joita kyllä sitten käytetäänkin ahkeraan - siinä on kaverin häntä vaarassa tai korvanlehti - kunhan vaan saadaan toisesta mahdollisimman kova ääni aikaiseksi - ja kasvattajan varpaat ja sormet kelpaa myös ja sylissä ollessa korvanlehti löytyy helposti. Syystäkin Mette on harventanut pentuaitauksessa oloa ja käy vaan imettämässä ja ihme ja kumma; huolehtii edelleen puhtaanapidosta :) Kiinteää ruokaa pentunappulan muodossa menee jo kiitettäviä määriä ja päälle käydään juomassa vettä. Vauhtia on vaikka muille jakaa ja huutoakin välillä ihan riittävästi. Kynsiä on leikattu viikottain ja teinpä tänä aamuna "eläinlääkärin" tarkastuksen myös, eli kaikilla on kaikki kunnossa - pojilta löytyy kaksi pallukkaa jalkojenvälistä, purennat on ihan oikein suussa, häntämutkia tai napatyriä ei oo ja kaikilla keltaisilla on toki musta pigmentti :) osasto X-H voi jatkaa elämässä eteenpäin huolettomin mielin ( siis kasvattaja voi :)
.
15.9.
.

Odoteut vieraat saapui - pariskunta Varis kävi muuttomatkallaan kylässä. Voi hitsin pimpula sitä nuuskutusta ja tuhinaa ja vipinää, kun pennut tajusi, mitä siellä on :) Pentujen reakointi oli just toivotunlainen - eli kimppuun vaan!! Hajumuisti riistasta jätetty :) Hieno juttu.
.

- tutkitaan, hutkitaan ja käydään käsiksi -
.

- neiti X-Hilavitkutin tutkii -
.
16.9.

.
Osasto X-H:lla tapahttu kaikenlaista. Mette otti ja jätti pentunsa kokonaan kasvattajan vastuulle, eli Mette palasi Sannin ja Paulin hellään huomaan ja tyttärensä Lillin iloksi. SuurKiitos vielä kerran Ikäheimoille mahdollisuudesta käyttää Metteä toisen kerran jalostukseen, on se vaan niin hieno koira kaikinpuolin.
Pennut siis syö tästä eteenpäin yksistään kiinteää ravintoa ja hörppivät kupista vettä päälle. Myös ulkoilut aloitettiin ja ulkonahan oli aika hauskaa :)
Myöskin majapaikka muutettiin, pennut siis siirtyi isompiin tilohin koirahuoneeseen.
.

- siellä sitä touhutaan -
.

- löytyy heinänkortta, koivunlehteä, multaa, hiekkaa ja kaikkea kivaa.. -
.

- poijjat pistää painiksi - ääni vaan puuttuu -
.
22.9.

.
Taas viikko virähtänyt ja huomenna jo 6 vk täynnä elämää. Pennut tunnistettiin virallisesti ja saivat mikrosirut niskaansa. Samana päivänä rekisteröinti naksahti yhen rattaan eteenpäin ja sain tehdä sen loppuun ja parin päivän kuluttua postilooraan ilmestyikin kennelliiton iso kirjekuori rekisteripapereineen. Yhtenä kauniina päivänä pennut oli ihan "nätteinä", eli pääsivät ihan oikeisiin valokuviin :) No, kiireessä otetuista kuvista tuli mitä tuli, mutta kyllähän niistä rakenteen näkee. Joka viikko on muutenkin syynätty pennut läpikotaisin, tutkittu suut ja purennat, pojilta kopaistu pallit ja tarkistettu, ettei häntämutkia ole tullut, samalla on myös kynnet aina leikattu lyhemmiksi.  Ulkona on juostu urakalla, ihan vesisateessakin ja se se vasta olikin kivaa, kun rapa vaan roiskui :) Siis, pentujen mielestä kivaa - kasvattajan naama oli mutturalla, kun kuivaili laumaa sisälle tullessa. Ruokaa menee ihan kiitettäviä määriä ahnaisiin kitoihin ja nää on oikein "ammattilaisia" tuon vesikupin kanssa - siis koko ajan joku rypee siinä ja loiskuttaa vedet lattialle, toki käytetään sitä siihenkin tarkoitukseen, mihin kasvattaja sen on alunperin aatellut, eli juomiseen. Ensi viikolla kun eläinlääkäri käy lyömässä leiman "takapuoleen" ( eläinlääkärin tarkastus siis ), on osasto X-H valmiina luovutukseen.
.

- näin kiltisti myö ootetaan, mitä seuraavaksi tapahtuu -
.
( suomeksi; tästä esteestä tullaan yli että hujahtaa :)
.
.
30.9.
.
Eilen oli pennuilla jännä päivä, kun eläinlääkäri tuli ja kopeloi kaikki pennut läpikotaisin. No, turha oli jännittää, kun kaikilla oli kaikki kunnossa :)
Tänään - sunnuntaina siis - oli kiireinen päivä, kun ensimmäiset 5 pentua lähti omiin kohteinsa tutustumaan uuteen elämään ja pikkuhiljaa osasto X-H hiljenee  kokonaan :)
.