.päivitetty 22.1.13

Justiinan pennut syntyi 1.12.12
.
4 + 2 = 6
.
* 2 mustaa ja 2 ruskeaa urosta
* 1 keltainen  ja 1 musta narttu
.
- pennut on jo siis luovutusikäisiä ( 19.1. alkaen )
..

( pennut varattu )
 
.
* Seisomakuvia vapaista pennuista saa pyytämällä :)
.

.
- Pentujen kuvia, kuulumisia ja touhuja päivitetään tähän kohtaan viikottain -
.

- vastasyntyneet -
.

- imetystyyli on vapaa ja vielä hakusessa -
.
3.12.
.
2 vrk mennyt ja Justiina hoitaa katrastaan kuin vanha konkari, alun pienen epävarmuuden jälkeen. Ja, maitoa on ihan tuhottomasti, liikaakin, eli jouduin lypsyhommiin liian maidon poistamiseksi. Painoa pennuille tullut ihan hirveesti, eli ruoka siis maistuu :) Samoin Justiinalle maistuu ruoka ja ulkona käydään vaan "kääntymässä", kun on kiire takas pentujen luo.
Pennut oli syntyessään hyvin tasakokoisia, n. 400 g, ja kaikki ovat erittäin terhakan oloisia ja reippaita pieniä koiranalkuja. Justiinan synnytys meni hyvin eleettömästi ja rauhallisesti, tosin vesien tulon jälkeen meni aikaa  toooosi kauan ennenkuin itse synnytys käynnistyi, mutta pentujen tulo maailmaan kävikin sitten helposti ja nopeasti.
.

- Justiina hoitaa, taitaa just olla kakat tulossa :)
.
8.12.
.
Osasto Z jo viikon vanhoja. Pennut on aivan valtavan kokoisia, oikeita "rasvahäntähylkeitä", tai jotain sinne päin. Justiina on ottanut äidin roolin täydestä sydämestä ja edelleen ulkonakäynnit on pikaisia pistäytymisiä, kun kiire takaisin pentujen luo.
Tällä osastolla kaikki etenee oppikirjan mukaan.
.

- maitoa "väärinkäyttänyt" pentu :) hylje mikä hylje.
.
15.12.
.

Justiinan pennut  jo 2 viikkoa ja ovat valtavan kokoisia.. Nää rasvahylkeet nousi jaloilleen ihan normaalisti, vaikka kasvattaja asiaa hiukkasen epäilikin :) Myös silmät on auenneet ja muitakin uusia juttuja on tapahtunut, kuten tarpeita tehdään jo ihan ite, toki puhtaanapitolaitos palvelee 24 tuntia vuorokaudessa ja pyyhkii jätökset parempaan talteen - se on tämä viiden tähden hotelli :) Justiina hoitaa edelleen silmäkovana pentuja, toki nukkuu jo pätkiä aitauksen ulkopuolella, mutta pienikin inahdus saa sen siirtymään pentujen luo.
.
Uudet asiat viikko 2:
.

- silmät aukesi ja pigmentti tuli -
.

- jalat "tuli" -
.

- ja kakka tulee ihan ilman apua -
.
22.12. - pennut 3 vk
.
Jalat vie ja silmät näkee, tarpeet tulee ihan ite sanomalehdelle, eikä Justiina enään raivaa jätöksiä ( ekan kiinteän aterian jälkeen semmoinen päätös Rouva Justiinalta :) Eka matokuuri nieleskelty, samalla Justiina on saanut omansa, kynsiä leikattu viikottain, vesikuppi ilmaantunut pentuaitaukseen ja lisäruuan antaminen aloitettu - siinä tärkeimmät kuulumiset.
.

- Justiinan imetystyyli-
.

- otetaas matsit -
.

- melko makee saukonhäntä ruskeella pojalla -
.

- ruokahetki -
.
29.12. - 4 vk.
.
Viikkoon on tapahtunut monia asioita Z-pentujen elämässä. Ruoka on enenevässä määrin kiinteää ruokaa ja Justiinan suureksi harmiksi hänen ruoka-annos on kummasti jo pienentynyt. Neulanterävät hampaat on ilmestynyt pentujen suuhun, kovasti äänekästä porukkaa he ovat myöskin ja hännät senkun vaan heiluu tahdissa ja karvaa näillä pennuilla on vaikka toisille jakaa :) Edelleen ovat kookkaita ja hylkeen mallisia - siis hauskan näköisiä hylkeitä töppöjaloillaan, mutta vauhti on kovaa. Kaikilla perusasiat kunnossa - sanoo kasvattaja.
.

- Zorro käsittelyssä - ensin leikataan kynnet -
.

- sen jälkeen tutkitaan suu ja purenta -
ja, sen jälkeen koposteltiin pienet pallukat ja nekin pojilta löytyi :)
eikä häntämutkiakaan löytynyt
.
5.1. ( pennut 5 vk )
.


Maitobaari on pantu kiinni, eli Justiina on imetyksensä imettänyt, ei kyllä näyttänyt enää kivalle, kun naulanterävähampaiset hirviöt repi viimeisiä maitotilkkoja Justiinan utareista :( Ruoka on siis jatkossa pelkästään kiinteää ruokaa ja vettä litkitään janoon.
Pentuja on myös tutkittu ja syynäilty tosi tarkaan ja seisotettu pöydällä ja taas tutkittu, eli pikkuhiljaa alkas olla itselläkin tietoa, mille pennut näyttää. Kunhan saisi ne vielä kuvattua.
Pennut siirtyi isompiin tiloihin koirahuoneen puolelle.
Ulkoilut aloitettiin reippaassa -10' pakkasessa ja hyvin tuntui "rasvahylkeet" pakkasessa tarkenevan.


.

- siitä ne ulkoilut alkaa -
.

- kyllä lumi on hyvää ja kylmää -
.

- ja kerrankin jengi on hiljaa ja kiltisti :)
.
6.1.

.
Tänään pöytäsessiot käyty ja pennut päässeet ihan kuviin, eli kuvattu pöydällä.
Myöskin varis lensi ja jänis juoksi tutustumaan ja moikkaamaan pentuja - voi mahoton sitä reaktiota, mitä ne aiheutti :) Riistaan kiinnostus siis testattu ja hyväksi havaittu.
.

- osasto Z tutkii varista -
.

- verinen jäniksennahka seuraava tutustumis kohde -
.

- neiti Zuttura takapuoli pystyssä variksen kimpussa -
.
12.1. - pennut 6 vk


.
Aika rientää, pennut kasvaa ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita päivittäin. Z-porukka onkin harvinaisen "eläväistä" porukkaa - vauhtia ja ääntä riittää. Kasvattaja tuntuu välillä olevan liian hidas palvelija näille viiden tähden hotellin asukkaille, kun ei kerkee sillä sekunnilla tulemaan palvelemaan, mutta onhan ne kuitenkin sitten niin kilttejä ja ihania - etenkin kun nukkuvat :)
Ulkoiltu on ahkeraan ja lumi on edelleen kamalan hyvää.
Nyt odotellaan vaan "lopputarkastusta" eläinlääkärin muodossa, näitten pentujen rekisteröinti kävikin salamavauhtia ja paperit on olleet jo monta päivää täällä odottamassa.
.
18.1. ( pennut 6 vk, 6 pv )
.
Het aamusta täti-Moonika kävi tarkastamassa pennut, eli eläinlääkäri kävi syynäämässä pennut lähtöä varten. Kaikki kunnossa, pojilla on kaksi pientä palluraa, siis kivekset laskeutuneet, kaikilla purennat kunnossa, ei napatyriä, ei häntämutkia, eikä mitään muutakaan huomautettavaa löytynyt. Huomenna lähtee ensimmäiset pennut uusiin koteihinsa.
.
.

- valmiina lähtöön :)
.


.