päivitetty 13.1.13.
.
.

Nessan pennut syntyi 12.11.-12

4 + 6 = 10

( pennut on ruskeita )

* luovutus alk. ma 31.12.-12
.
.
- Pennut on varattu -


 
                                                                                   .

* Nessan ja pentujen kuulumisia ja kuvia päivitetään tähän kohtaan mahdollisimman usein *
.

.

 
- siinäpä ne nyt ovat, koko porukka vastasyntyneenä :) -
 
.
 
- 3 vrk - Nessa ja pennut - uni maittaa ison homman tehneelle Nessalle hoitourakoitten välissä. Olihan siellä sitten se ultran "lupaama" 5 pentua, ihan tuplaten. Ei ihme että maha oli kohtuullisen kookas. Pennut  on hyvänkokoisia, tasakokoisia ( n. 450 gr ) ja erittäin terhakoita kaikki.-
.

 
- 5 vrk - on niillä imut kohdallaan -
 
.
 
- ja välillä otetaan ihan rennosti tämä elämä -
 
.
 
 
- ensimmäinen viikko pentujen elämästä on jo vierähtänyt, täällä edetään kuin juna eteenpäin. Nessa hoitaa niin rauhallisesti ja maltillisesti pentujaan, sillä ei oo kiire minnekkään. Nessalle maistuu ruoka hyvin ja pennut on saaneet valtavasti painoa lisää, ja jos oikein tarkkaan katson - näen jo saukonhännät :) Oma "synnytysloma" on lusittu ja tänä aamuna aloitin ansiotyötkin taas, eli kiirettä pitää.
.

 
27.11.
.
Pennut täytti eilen jo 2 vk. Pennuille on avautunut ihan uusi maailma, kun tuli jalat alle, eli ensimmäiset nousi jaloilleen jo 9 vrk vanhoina, pentuaitausta on tutkittu ahkeraan laidasta laitaan, sitten huudetaan kun eksytään :), siis ääntäkin tulee jo, ja ihme ja kumma, myös silmät on jo auenneet suurimmalla osalla. Valtavasti on kasvaneet ja pikkuhiljaa ne tunnistaa labradoreiksi.
Pentujen elämän esimmäinen "muutto" tehtiin aamulla, kun pennut siirtyi isompiin tiloihin koirahuoneen puolelle.
 
- tätähän se pentujen elämä on - ruokaa...-

 
- ...ja unta.. -
.
 
3.12.
.
.Meillä onkin oikein tapahtumarikas viikko takana, mutta siitä huolimatta pennut jo 3 vk vanhoja :)
Pentujen elämässä on tapahtunut paljon, tarpeet osataan tehdä jo ihan itse, jalat on muutakin kuin koristeena, eli pää vie kovemmin kuin jalat ja välillä ollaan mukkelis makkelis, kun jalat on solmussa. Mutta, kaikki siis topakasti jaloillaan ja kaikilla silmät auki. Pentuaitaus on suurennettu ja osa alueesta on "vessana", eli sanomalehdillä, jonne tarpeet käydään aikas nätisti tekemässä.  Eka madotus on tehty, samalla Nessakin nieleksi oman satsinsa matolääkettä. Kynsiä on leikattu viikottain ja samalla pennut on saanet kunnon "sylihoitoa", ja onpa tuo kasvattajan retale tutkinut samalla suun ja ikenet ja pojilta kopostellut takapäästä pieniä pallukoita ja muutenkin tutkinut koko pennun.
Ihana vesikuppi ilmestyi pentuaitaukseen ja jokainen tietää mitä varten se siellä on, ei juomista - vaan leikkimistä varten - näin alussa ainakin. Myös kiinteän ruuan antaminen on aloitettu, hieman aikaistettuna, eli herkkuna ollut kermaviiliä, paistijauhelihaa ja pikkuhiljaa sitten pentunappulaa sekaan - siitä se lähtee - itsenäistyminen :) Nessa makaileekin aitauksen ulkopuolella, väliin käy vaan imetyshomman hoitamassa.
.

- tässä sitä vaan ihmetellään -
.

- Nessa miettii syntyjä syviä -
.
(.. kuten eräs ystäväni vauvaansa yösyöttäessä -  syntyy hyviä ideoita :)
.

- omista kupeista herkkua naamariin -
.

 
10.12.
.
Viikkoon ei ihmeitä ole tapahtunut, pennut syö suurella ruokahalulla enenevässä määrin kiinteää ruokaa ( siis kuivamuonaa turvotettuna :)  ja Nessan osuus maitobaarin pitäjänä vähenee koko ajan ( ja, Nessan suureksi harmiksi ruokakippoon tuleva ruokamääräkin vähenee ), juomaksi on otettu raikas vesi, jota ahkeraan käydäänkin lipomassa.
Enismmäiset pennunkatsoja kävi lauantaina tutustumassa meihin ja nyt jäädäänkin "joululomalle", eli seuraavat katsojat vasta joulun jälkeen.
Neulanterävät hampaat on ilmestyneet suuhun ja reviiri laajenee koko ajan, eli pentuaitauksen etuseinää on jo pariin kertaan korotettu, kun siitä tullaan yli :)
.

- vesikuppi siinä oikeassa tarkoituksessa -
.

- Nessa komentaa "neulanterävä"hampaista hirviötä -
.
17.12 ( pennut 5 vk )
.
Viimeinen viikko on tuonut pentujen elämään paljon uutta ja ihmeellistä. Äitin maito on muuttunut lähes kokonaan kiinteään ruokaan ( liotettuun kuivamuonaan siis ) ja juomaksi on otettu vesi. Pentuaitausta on suurennettu, että sielläkin mahtuu riehumaan. Kaikenmaailman matokuureja on pitänyt nieleskellä, samoin Nessa sai omansa, kynsiä on leikelty viikottain ja onpa sitä päästy pöydälle patsastelemaan.
Huippuhetki oli kun muuttomatkalaiset saapuivat, Herra Varis ja Neiti Jäniksennahka. Kovasti, kovasti tuntuu riista kiinnostavan ja kasvattaja tyytyväinen. Verinen, juuri sulatettu jäniksennahka, jossa pää mukana oli kyllä aika vastustamaton haju.
Ulkoilut on myöskin aloitettu, vaikka tuulinen keli ei ole sitä oikein suosinut, mutta onhan siellä ihanaa lunta :)
.

- herra Varis tipahti pentujen eteen -
.

- voi varis parkaa... -
.

- Neiti Jäniksennahkalle meinaa käydä huonosti -
.

- ensin vähän ihmetellään -
.

- sitten ruvetaan tutkimaan ja juoksemaan -
.

- ja hyppy lumikasaan - ihanaa -
.
19.12.
.
Pentujen elämässä tapahtuu nyt ihan koko ajan jotain ihmeellistä. Eilen patsasteltiin "koko" päivä pöydällä tiukassa syynissä ( kaikkee ne nuo ihmiset pienistä koiranpennuista tutkiikin :) Pennut on siis valokuvattu eilen ( SuurKiitos Nessan omistajille kuvaamisesta ) ja laitettu jonkin moiseen järjestykseen. Suurin osa jo tietääkin, mikä pentu heille on tulossa, muutaman kanssa vielä sottaillaan.
Pennut on myös virallisesti ristitty eilen ja saanet muistoksi siitä mikrosirun niskaansa ja kasvattaja pääsi jatkamaan rekisteröinnin loppuun asti ( juu, tietenkin OmaKoira takkuili eilen illalla... ), toivotaan että joulu ei niin paljoa sotke postipojan kulkua, että keretään saada rekisteripaperit ennen uuden vuoden aattoa ja ensimmäisiä luovutuksia.
Nyt alkoi itsenäinen elämä pennuille, sillä Nessa lähti omaan kotiinsa joulun viettoon.
Kiitos vielä Nessan omistajille hyvästä yhteistyöstä näinä vuosina - ja kaikesta selvittiin kunnialla, vaikka "pahojakin" paikkoja sattui välillä.
.
20.12.
.
Niin vaan Kennellitossa toimittiin nopsaan näin joulun allakin, hienoa palvelua :)
Keskiviikkona tuli ilmoitus, että rekisteröinti on valmis ja voi maksaa, maksoin samointein iltapäivällä maksun ja niin vaan torstaina postipoika kiikutti rekisteripaperit postilooraan :)
.
24.12. - 6 vk -
.


Y-pennut jo 6 vk vanhoja - mihin se aika meneekään?
Viimeinen viikko, mitään uutta ja ihmeellistä ei ole tapahtunut, mitä nyt aamuherätykset olleet varhaisia ( kl. 3.30 ), kun kasvattajan retale on joulun seudun  töissä ), toki muutamana päivänä ollaan uloskin päästy, kun pakkasmittari näyttänyt alle -20'C lukemia.
Hyvillä mielin ja uusin haastein kohti viimeistä koti-viikkoa :)
.

- tuliskohan kohta ruokaa?? -
.
28.12.

.
Jännitystä elämään - eläinlääkärin tarkastus :)
Tänään kävi täti-Moonika tarkastamassa pentueen luovutusta varten ja kaikki siis kunnossa, ihan kaikilla :) Pennut siis tutkittu kuononpäästä hännänpäähän ja mitään ei löytynyt, purennat ja pallit ok, sirutkin oli paikoillaan, ja muutenkin pennut ihan normaaleja :)
.

- eläinlääkäri tarkistaa Halolan Yllätystä luovutusta varten -
.
5.1.
.


Osasto Y alkaa olla aika hiljainen, tällä viikolla on suurin osa pennuista muuttanut uusiin koteihinsa, opettelemaan "koiran" elämää.
.
Onnea matkaan, Y-pentulaiset :)
.
13.1. pääsi omaan kotiinsa muuttamaan neiti Ympyräkin, eli Y-osasto on kokonaisuudessaan muuttanut omiin koteihinsa. Pidetään yhteyttä :)
.
.