.
Vuosi alkaa olla lopuillaan, joten katsaus menneeseen paikallaan.
Siviilipuolella, siis lähinnä työelämässä tapahtui paljonkin, näin 30 työvuoden kunniaksi, osa omasta tahdosta, osan "elämyksistä" tarjosi työnantaja, järkyttävimpänä työputki syksyllä, jolloin käytiin "henkiinjäämisselvitymistaistelua", saatiinpa mukaan viranomaisetkin. Se verran tiukka paikka se oli meikäläisellekkin, että seuraava viikko piti ottaa "ommoo lommoo" - eipä kyllä työnantaja estellyt - oli tunne, ettei töihin pysty heti palaamaan. SuurKiitos työparilleni Leenalle vielä kerran - uskomatonta, että selvittiin hengissä niistä päivistä.
.
Koirapuolella vuosi alkoi, sanoisinko "paskasti" - 3 astutsta ja 3 pentua - eipä siinä paljoa ollut lapsille kertomista ( toivotaan, että laatu korvaa määrän ). Kaikki, ihan kaikki kesän suunnitelmat meni siis uusiksi, käyttöpuolen harrasteet unohdettiin kokonaan ajan puutteen vuoksi. Vihdoin heinäkuun ja elokuun pentueetkin onnistui ja hymy sen osalta alkoi palailla kasvattajan naamalle.
.
Näyttelyissä vierailtiin kohtuu ahkeraan vuoden varrella
- Keno ( Wildn'beauty's Texas Tommy ), se poika se jaksaa aina vaan yllättää omistajansa. Käväistiin labradorien erikoisnäyttelyssä Konnevedellä ja hienoin tuloksin : PU 4. Edellisestä erikoisnäyttelystä aikaa kaksi vuotta - sielläkin Keno oli PU 4. Muutama pentuekkin saatiin Kenolle aikaiseksi - aika näyttää, miten pennut kasvaa ja kehittyy.
- Vito ( Saskian No More ), pikku-möhkö, näyttäytyi kehissä ahkeraan ja kivoin tuloksin; 3 x SERT ja 3 x vara-SERT, pari ROP-tulosta ja erikoisnäyttelyn käyttöluokan voitto SA:lla. Vito on kovasti ollut myös tyttöin mieleen, mielenkiinnolla ootetaan pentujen tulemista kehiin ja kentille ja ensimmäiset pennut on juuri täyttäneet 1 vee, joten jännitystä alkaa olla ilmassa myös terveyspuolen tuloksia ootellessa.
- muut omat koirat pysytteli kotioloissa, toki Arpa ( Follies Tasso ) on patsastellut rinta rottingilla  pentujen saadessa upeita tuloksia kehissä.
- Visa ( Siimline's Texas Ranger ) , niinpä, Visasta tuli ennenaikainen "eläkeläinen" vakavan tapaturmaisen loukkaantumisen takia, eli näyttely- ja koeura on takanapäin :(  Asiat ei mene aina toivotulla tavalla, hyvin alkanut toipuminen ja uusi tapaturma ja se oli siinä - valitettavasti. Visa siis elää täysipainoista "koti"koiran elämää ja menee sata lasissa kuten ennenkin ja nauttii eläkeläisenä olostaan täysin siemauksin, toki on aikansa kuluksi treffaillut muutaman tyttösen kanssa ja saanut jälkikasvua aikaiseksi.
.
Muutama kasvatti mainitakseni:
- Rautarouva, Essi on hienosti valloittanut pentukehiä, ollen 5 x ROP-pentu ja siirtyi siitä sujuvasti junnuihin, saaden vara-SERT'n.
- Päivänsäde, Ruusu siirtyi jo veteraaneihin ollen 2 x ROP-veteraani ja saaden vara-SERT'n.
- Bubbling Sunny Boy, Soni, meijän ikinuori pappa, matkamittariin kertynyt jo kunnioitettavat 12 vuotta, mutta niin vaan vielä kehiin piti päästä :) 3 näyttelyä, 3 x ROP-veteraani ja sijoitukset PU-kehässä, olipa pappa Joensuun isoissa näyttelyissä kumpanakin päivänä paras suomalainen uros :) Mihin jalostus siis mennyt, kun 12 vee pappa kepittää nuorenpansa??
.
Ai niin, onhan meillä tapahtunut myös tosi-tosi mahtavaa tänä vuonna - Alli :)
Pitkän ja piinaavan odotuksen jälkeen Alli ( Alliesfollies ) saapui sulostuttamaan elämäämme syksyllä. Juuri tämänsukuista koiraa olen "metsästänyt" jo vuosia - nyt se tarjottiin kultalautasella  :) Saas nähä, mitä tuosta otuksesta tulee - mutta kiva aihio se on.
.
Muut kuviot ennallaan, Pietu-kissamme viettää rauhallisia eläkeläispäiviä loikoillen, ikää hällä siis jo 17,5 vee. Manki-pystykorvamme alkaa myös olla jo veteraani-ikäinen, tänä vuonna olikin mukava, kun kanalintujakin oli hiukkasen enemmän metsissä. Riitu-ajokoiramme, paras koiramme siis :), paranee vaan vuosi vuodelta - on ilo olla metsällä sen kanssa, kun ajo alkaa viimeistään 5 minuutin kuluttua irtilaskusta ja ääni - sitä on pieneen koiraan laitettu ja paljon. Tätä ostosta ei ole ikinä tarvinnut katua. Ja, porofarmi - ne ihanaakin ihanemmat otukset - ne on vaan niin meijän juttu.
.
Vaan, mitäs ensi vuonna, onko se jo vuosi 2013?
- eiköhän se ruletti pyöri entiseen malliin eteenpäin, toivotaan ainakin, vaikka kummasti nuo saman ikäluokan ihmiset joka vuosi vuoden vanhentuvat - mystistä - ja oma palava into kaikkeen tekemiseen joskus "kehtuuttaa" - en kai mie oo tulossa vanhaksi??... Näyttelyitä ja kokeita suunnitteilla kuitenkin. Vito on täyttänyt sen maagisen 2 vee - ja sehän tarkoittaa, että se valio-jahti pitäs aloittaa piiiitkän näyttelytauon jälkeen ( kun ei ole kukaan kertonut miulle vielä, miten niitä sertti-lappusia saisi "tilaamalla" tulemaan postilooraan :) , tänä vuonna peräti 3 koiraa saavuttaa veteraani-iän, saas nähdä, nähdäänkö veteraanikehissä Hile ( Halolan Tyrmäystippa ), suomenpystykorva Manki ( Taikasana ) tai myöhään syksyllä Arpa ( Follies Tasso ) - niin se aika menee, vastahan nuo kaikki oli pentuja !!, mukava olisi saada kehiin vielä pappa-Soni ( Bubbling Sunny Boy - 12 vee ), myös Tane ( Halolan Landepaukku ), joka on siis jo "kymppi"kerhossa, olisi aikeissa kaivaa naftaliinista kehiin, Keno ( Wildn'beauty's Texas Tommy ) pääsee ainakin pariin näyttelyyn, voisihan tuo Sinikin ( Halolan Aikuinen Nainen ) jossain pyörähtää, Visa ( Siimline's Texas Ranger ) pitää huumoria yllä kotioloissa niinkauan kun terveys kestää kohdallaan, pitäs kai se tuo Alli ( Alliesfollies ) jossain vaiheessa esitellä suurelle yleisölle ja taippareihinkin yrittää tulevana kesänä, jos vaan terveyttä pennulla riittää. Ja, paljon olisi nuoria koiria, joita toivon näkeväni kehissä ja kentillä. Näillä mennään eteenpäin :)
Seuraavat pentusuunnitelmat on vasta syksylle näillä näkymin, jolloin vuorossa
- Halolan Faba ( suunnitelmissa musta/ruskea-pentue ) 
- Halolan Ota tai Jätä ( suunnitelmissa musta/keltainen-pentue ).
.