.

Lilon pentue syntynyt 17.1.2012

.

* pentu on varattu ja muuttaa mukavaan harrastuskotiin Hämeenlinnaan *

.

- vastasyntynyt jättiläinen :)

- 1 vk ikää ja emän "jalanmittainen" tyttö :)

- huomenna 2 vk -

No niin, aika menee taas vauhdilla, pikku-musta kasvaa hirmuista vauhtia ja emä-Lilon aika käy pitkäksi, kun ei ole isoa sakkia hoidettavana. Pentu murisee ja ärisee jo kovasti, varmaan itselleen :) tai lelunallelle. Silmät on melkein auki ja eilenhän tuo sitten nousi ihan ite omille jaloilleen, vaikka kasvattajan uskoa se kysyi - että nouseeko tuo "rasvahylje" ikinä jaloilleen, mutta niin vaan ei "uskonut" kasvattajaa, vaan ihan normaalisti jalat rupesi kannattelemaan. Kova se on myös heiluttamaan häntää - siitä otetaan ensin kova vauhti ja sitten punnataan ruho ylös - tai häntä heiluttaa pentua. Ja, häntä on mallia - saukonhäntä :)

- 3 vk -

- 3 vk - tässä mie vaan möllötän maha täynnä -

Pentu jo 3 vk vanha. Valtavan kokoinen ja älyttömän paksu - muutamalla sanalla sanottuna. Silmät on kokonaan auenneet ja jalat vie aitauksen laidasta laitaan, kadonneen vyötärön metsästys on siis alkanut :)  Pissit ja kakat tehdään ihan ite, täyden palvelun hotellissa kun asutaan, jätteet korjataan salamana puhtaanapitolaitoksen toimesta ( = Lilo ). Kova tyttö heiluttamaan häntää tai välillä häntä kyllä heiluttaa tyttöä, ärisee ja murisee omia aikojaan, siis itselleen :) Kiinteää ruokaa aloitettiin myös maistella ja hyvinhän se naudan paistijauheliha kitusiin upposikin, vesikuppikin ilmaantui pennun ihmeteltäväksi ja hetihän siinä piti tassut käydä kastelemassa.  Myös inhottava eka matokuurikin nieleskeltiin. Mielenkiintoinen huomio Lilon käytöksessä - Lilohan makaa edelleen koko ajan pentu kainalossa, kertaakaan en ole nähnyt sen makaavan pentuaitauksen ulkopuolella. Kai se tajuaa sekin, että pikkuinen on ihan yksin muuten :)

Kaksi hyvältä tuntuvaa sijoituskotiakin olisi tarjolla, pitää vaan päättää kumpaan "Eksä" sitten 4 vk päästä muuttaa :)

- 3vk, 5 pv -

Lilo se vaan jaksaa ja jaksaa pennun kanssa touhuta. Koko ajan makaa pennun kanssa vierekkäin aitauksessa - uskomatonta. Pentu on "keksinyt" että emää voi repiä, purra, vanuttaa - ilman että se noteeraa asiaa mitenkään. Pitkä on Lilon pinna.

Joensuun kirpputorit tyhjeni pehmoleluista viime viikolla, kun kasvattaja kävi Ellalle "leikkikavereita". Tämä dalmatialaiskoira on ehdoton ykkönen - Ellalle tuli oikein hiki sen kanssa nujutessa. Pennun nimeksi tulee siis Ella :) Ja, sen virallinen nimi on Halolan Usko Tai Elä - syystäkin; tekee kasvattajan nöyräksi, kun kaikki sujuu kuin tanssi alusta alkaen - täydelliseen aikaan täydellinen astuminen, mutta saatiin aikaiseksi kokonainen yksi pentu !! ( ja, kun todistettavasti ei vikaa kummassakaan vanhemmassa - isällä normaalikokoiset pentueet alla ja varoilta tsekattu sperma lisäksi ja nartulla edellinen pentue normaalikokoinen ) Mutta, elämä on - ja koskaan ei saa olla liian varma mistään. Mutta, toivotaan, että Ella jaksaa kantaa tälle pentueelle kasatut paineet leveillä hartioillaan :)

- 5 vk -

No niin, Ellalla ikää jo 5 vk ja paljon on tapahtunut viime näkemältä. Lilo on työnsä tehnyt ja palasi takaisin omaan kotiinsa, eli vieroitus on tapahtunut. Ella-tyttönen ei asiaa pahemmin ole edes noteerannut, syö erittäin hyvällä halulla kasvattajan tekemiä pöperöitä ja juo vettä päälle. Tapahtumarikkaaseen päivään mahtui myös riistaan tutustuminen, ensin Herra Vaakku tuli kylään ja kyllähän Ella sille kyytiä antoi :) Ja, kun sattui sopivasti, myös neiti Harakka kävi Ellaa tervehtimässä. Väittäisin, että riistaintoa löytyy :)

Tänään olisi tarkoitus ottaa Ella mukaan täti-Moonikan luo ( lue = eläinlääkäri ) ja laitetaan mikrosiru niskaan, että pääsen rekisteröimään tämänkin tyttösen.

- 5 vk -

Ulkoilut aloitettiin jo muutama päivä sitten, mikäs se on tuota yhtä pentua kiikuttaa ulos - niin helppoa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita se saa yksinäänkin aikaan, niin että lumi vaan pöllyää.

- 5 vk -

Kohtuullisen labradoriksi tunnistettava pentu :)

- 6 vk ja 2 pv - musta jääkarhunpoikanen -

Täältä tullaan, että lumi pöllyää :)

Mitäs meillä? Ella on rekisteröity ( Halolan Usko Tai Elä ), paperit tuli jo aikaa sitten postilooraan ja täti-Moonika on sen tarkastanut terveeksi tytöksi. Kivanhan tuon ainokaisen kanssa on touhuilla ja huomattavasti vähemmän se sotkee kun 10 pennun pentue :)

Nythän on esissä vaan se ero, eli kohtahan se on luovutusikäinen ja muuttaa omaan perheeseen Hämeenlinnaan Lilo-koiran kaveriksi.

.

.

.