.

Hilen pennut on syntyneet ke 7.9.2011

7 + 2 = 9

* keltaisia

* kaikki pennut on löytäneet mukavat kodit *

.

 

 

.

HUOM!!!

- Kuvia ja kuulumisia Hilen pennuista päivitetään tähän kohtaan viikottain -

.

- Hile ja vastasyntynyttä porukkaa -

- pennut ovat suht pienikokoisia, mutta tasakokoisia, kuten Hilen pennut aiemminkin. Katsellaan, miten elämä alkaa sujumaan. Synnytys olikin oikea maratooni koko yön ja pitkälle seuraavaan päivään, 16 tuntia ensimmäisen ja viimeisen pennun syntymän väliä, mutta muuten kaikki tässä vaiheessa hyvin ja Hile vanhana konkarina osaa hommansa :)

- ikää kokonaiset 2 pv -

- Hile ja pennut voi hyvin. Pennuilla painot nousee kohisten, kaikki ovat reippaita ja elinvoimaisia, Hilellä on hyvin maitoa ja se hoitaa pentujaan hyvin, varmoin ja rauhallisin ottein.

- 1 vk -

Hilen pentuhuoneessa kaikki hyvin. Pennuille tulee painoa valtavaa vauhtia, mahat pullallaan vedetään maitoa. Ja, pakko sanoa; Arpan pennuiksi tunnistaa aikaisessa vaiheessa - ne on vaan niin "Arpoja". Ja, ettei kukaan ihmettelisi, Hile siis hoitaa vain 8:aa pentua - sillä Sini "adoptoi" yhen pennun, niin saatiin tasakokoisemmat "laumat". Kukaan ei edes muuten huomannut siirtoa, ei Hile, ei Sini !!

- 1 vk, 6 pv -

- Hei, meillä on jalat !! - pennut siis nousi jaloilleen jo pari päivää sitten - horjuville ja tutiseville sellaisille toki :) Pentuaitaus alkaa olla täynnä "pentua", kun alkavat liikkua ja tutkia koko aluetta.

- ja, sitten meille saapui "tilauksen" mukaan myös oikein kunnolliset ja komeat saukonhännät :) Hilen pennut kasvaa normaaliin tahtiin, Hilellä on ollut jopa helppoa tuo pentujenhoito ja miulla vielä helpompaa. Painoa on kaikilla jo yli kilon, eli lähtöpainoon nähden huimasti tullut lisää. Pentupannat ilmestyi myös kaulaan pentujen tunnistamiseksi ja kynsiä on leikelty jo pariin otteeseen. Ja, miun "synnytys"loma on lusittu - huomenaamulla alkaa sitten työt, nopeesti se liki 3 viikkoa menikin, ei oo kyllä työasiat kertaakaan käyneet mielessä tämän koiratouhun keskellä :)

- 2 vk, 6 pv - sinne se menee - pikkuherran kitusiin.. -

- viikko näittenkin pentujen elämässä taas takana päin. Uusia asioita opitaan päivittäin, tänään oli vuorossa eka kiinteä ateria - naudan paistijauhelihaa - ja hyvin tuo uusi eväs kelpasikin. Kaikki on tukevasti omilla jaloillaan ja silmät on auki. Vipinää ja ääntäkin on jo kovasti pentuhuoneessa, pentuhuone sai myös suurimmalle osalle aluetta sanomalehdet. Komeat mustat pigmentit on naamavärkeissä. Pissit ja kakat tulee vaivattomasti jo ihan ite, äitiä ei siihen hommaan enää tarvita, eikä kaivata - muuta kuin puhtaanapitolaitoksen muodossa :) Huomenna uudet kujeet - ensimmäinen matokuuri pitäisi nieleskellä, yäk jo etukäteen,  - samalla normihommat, eli punnitukset, kynsienleikkuut ym.

- äkkikatsomalla ne näyttäs jo oikeille labradoreille -

- 3 vk, 1 pv -

- Ruokailussa siirryttiin vaiheeseen kaksi - eli kokeillaan syödä ihan itse omasta kupista. Ja, melkeinhän se onnistuikin. Tästä se alkaa - itsenäistyminen.

- 3 vk, 5 pv -

- järjestys se olla pitää - ruokaillessakin :)

- ja sen jälkeen tissille. On ne vaan jo isoja, kun Hilen mahanalus on ihan täynnä pentuja!!

- niin onnellinen äiti -

- ja, vielä kiireellä yhet huikat ennenkuin maitotehdas karkaa pois pentuaitauksesta... Ai niin, onhan meillä tapahtunutkin viime päivinä - siis tällä osastolla kaikilla on jo hampaat puhjenneet, ne neulanterävät naskalit. Kovasti leikkivät jo keskenään ja purulelut ilmestyi pentuaitaukseen ja kovasti vinkua jo vingutetaankin - ja toisten korvia purraan.

- 4 vk, 3 pv -

...ja, pennut näyttää enempi ja enempi oikeille labradoreille. Nyt osataan jo roikkua pentuaitauksen reunoilla ihan sujuvasti ( ... ja aamulla tultiin kiireellä yli, eli kasvattaja korotti taas etuseinää... ei huumorinhäivää tuolla kasvattajalla, aina kun joku todella mukava juttu keksitään - se tekee kaikkensa ettei sama toistu!! Ja, olevinaan tituleeraa itseään kasvattajaksi - mikä ihmeen kasvattaja se luulee olevansa - myö kyllä ihan ite kasvetaan joka milli ja gramma , no, toki se antaa meille ruokaa ja onhan tää viiden tähden hotelli - joka ikinen toive ja ajatus täytetään heti :) Näin kun jatkuisi siellä uudessa kodissa, jonne kuulemma muutetaan jonkun viikon kuluttua. Ja tuo äiskä-Hile on kyllä verraton kaveri kanssa - se tekee ihan kaiken mitä pyydetään ja sietää meiltä ihan mitä vaan - jostain kumman syystä pyllyä ei enää pese kakilla käynnin jälkeen, eli palvelu on kyllä huononemaan päin...) Ja, kunnon leikit on saapuneet myös, väliin purraan korvasta tai hännästä, että mökki raikaa :)

- 4 vk, 5 pv -

...ja tänään vierailulla kaikenmoista riistaa. Olipa pennuilla jännä päivä, kun Herra Varis lensi pentuaitauksen yli ja tipahti sinne. Alkoi kyllä kamala nuuhkiminen, että mitä tapahtui, missä tapahtui? Ja, kun nenät sai variksesta käryn, niin kaikki syöksyi kiinni ja kimppuun :) ( se varis-raukka on siis tuolla alimpana )

..ja, koska tarjolla oli eilen saatua "oikeaa" riistaa, niin Herra Pupujussin "roippeet" kävi myös pentujen luona kylässä. Siis, tuore jäniksen pää + verinen nahka ja muutama käpälä. Kyllä kiinnostaa :) Osasto R:n riistavietti siis todistetusti testattu ja hyväksi havaittu ja kasvattaja taas tyytyväinen.

- 5 vk -

Taas jännittävä päivä pentujen elämässä. Sade taukosi sen verran, että uskallin viedä lauman ulkoilemaan ekaa kertaa ja kyllähän siellä ulkona olikin kaikkea uutta ja mielenkiintoista, heinänkorret ja pudonneet lehdet piti heti maistella.

..tähän suuntaan kaverit !!

Tänään yritämmä myös saada sirut pentujen niskaan ja taitaapi olla esissä myös lopullinen vieroitus mamma-Hilestä, eli sitten syödään vaan kiinteää ruokaa ja janoon juodaan vettä kupista - ankeeta.

- 6 vk - herra R menee dumpo-korvat lepattaen ensilumella -

Tapahtumatäyteinen viikko taas takana pennuilla. Saatiin mikrosirut niskaan, nyt meillä kaikilla on virallisestikkin ihan oma nimi jokaisella, sen jälkeen kasvattaja pystyi laittamaan rekisteröintiä eteenpäin , ja nythän pentue on jo KoiraNetissä ja rekisteripaperit tuli ihan matopostissa joku päivä sitten.

Sitten yksi päivä oli ihan kummallinen päivä, kun meitä oikein syynättiin, pyynättiin, tutkittiin ja hutkittiin oikein tarkkaan ja lopulta piti olla pöydällä, seisoa nätisti ja hiljaa, kun päästiin oikein valokuviin :) Pennut on siis "nimetty" lopullisesti, kuvattu ja valintoja tehty ja uusille omistajille laiteltu kuvía tulevasta perheenjäsenestä.

Mukavinta on, kun päästään tuonne ulos riehumaan päivittäin, no toki ruoka-aika on se tärkein aika päivässä...Tänä aamuna olikin iso yllätys odottamassa ulkona - Joensuu sai siis tuntumaa talvesta ja ensilumi oli aamusta satanut maahan kasvattajan ahertaessa omilla työmaillaan ja sitähän piti jokaisen käydä katsomassa, lunta meinaan ( ja maistelemassa tietty )

Päivät alkaa käydä vähiin, kun ensimmäiset pennut muuttaa omiin koteihinsa...Mutta sitä ennen vielä monta asiaa tapahtuu pentuin elämässä :)

.

23.10.

Jännittävä päivä taasen, meillä kävi näin sunnuntain kunniaksi elli-täti kylässä. Se se olikin kumma täti, kun kopeloi niin varmoin ottein kropan läpi, tunki suuhunkin, virutteli hännästä, kopeloipa tuo hävytön pojilta pallitkin. Sitten se kuunteli semmoisella ihme vempaimella sydänäänetkin. Joo, meille tehtiin siis virallinen eläinlääkärintarkastus luovutusta silmälläpitäen ja puhtaat jauhot olikin pussissa, eli kaikki terveitä, hyväkuntoisia, purennat ja pallit kohdallaan. Myös mikrosirut oli edelleen nahkan alla tallessa. Enää 3 yötä....ja ensimmäiset osasto "ärrän" pennuista lähtee uusiin koteihinsa. Äkkiä se 7 viikkkoa taas meni.

.

 

28.10.

Jahas, mitäs tänne kuuluu? No, väki vähenee ja pidot paranee, eikös sitä niin sanota. Eli keskiviikkona heti kun oli eka mahdollinen luovutuspäivä, lähtikin jo 6 pentua uusiin koteihinsa ja tänään sitten lähtee 2 pentua.

.

6.11.

Nyt on on kaikki pennut muutaneet uusiin koteihin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteista siis tiedossa.

Tuntuupa taas oudolle, kun talossa ei ole pentuja.

Toivotaan kaikkea hyvää pentujen elämään :)

.

.

.

.

.