.

Meten pennut on syntyneet maanantaina 15.11.10

( 1 + 6 = 7 )

keltaisia

- luovutus 3.1.2011 alkaen

- kaikki pennut on jo varattu !!!

HUOM !!!!

Kuvia ja kuulumisia Meten pennuista päivitetään tähän kohtaan mahdollisimman usein.

.

- vastasyntyneet jättiläiset, suurin osa yli 500 gr -

- vastasyntyneet ja kovan työn tehnyt emä-Mette - synnytys kesti vain 4 tuntia :)

- onneksi pennut syntyivät jo 60. tiineysvuorokausi - mahtuivat syntymään itse -

- 2 vrk - kaikki hyvin täällä, Mette on hyvä emä ja hoitaa hienosti pentujaan -

- 5 vrk - tältä näyttää kun maito virtaa, hännät pystyssä vedetään mikä keretään. Ja, pannatkin ilmestyi kauloihin.

- 5 vrk - ollaankos täällä tyytyväisiä? Meten kanssa kaikki on niin helppoa.

- 5 vrk - saukonhännät, saukonhännät, jee :) Tässäpä mallia :) ja, mustat tassunpohjat jo, eli pigmentit tulossa hyvää vauhtia pennuille. Onpas iso maha...

- 10 vrk - voiko olla suloisempaa otusta kuin keltainen labradorinpentu...??? ( silmät vielä kiinni, possunpunaiset nenät saaneet komian pigmentin, kauhiat rutut siellä ja makkarat täällä :)

- 10 vrk - aamun tunteina oli hieman treenailtu pentuhuoneessa ja ei se kaukana olekkaan, että nousevat jaloilleen -

- 2 vk - kaikki horjuvilla jaloillaan, silmiä / silmänurkkia auki ja kaikki muutenkin OK -

- 3vk - paljon onkin viikkoon tapahtunut pentujen elämässä, ensimmäinen madotus maisteltu, kiinteän ruuan syömistä harjoiteltu, vesikuppi ilmestyi aitaukseen ja siinä on käyty jo "uimassa", Mettekin vihdoin makoilee jo pentuaitauksen ulkopuolella, toki pienikin inahdus saa sen edelleen menemään pentujen luo. Kaikki on tukevasti omilla jaloillaan ja silmät kunnolla auki. ja, eikös tuo ole aika söpöliini :) ja paksu kun mikä !

- 3 vk - näin täydellisessä järjestyksessä ruokaillaan....

- 3 vk - ja kovasti jo harjoitellaan leikkimistä, painimista ja toistensa puremista...

- 3 vk -  tähän leikit aina loppuu, eli äitin tissille syömään ja unille.

- 4 vk - Jaha, mitäs on viikkoon tapahtunut? Ei mitään uutta ja ihmeellistä. Pennut kasvaa, ruoka maistuu ja Meten tissittelyt alkaa pikkuhiljaa vähentyä. Edetään siis ihan normaaliin tapaan. Eilen oli "pentujenkatsomispäivä" ja suurin osa uusista pennunomistajista kävi tutustumassa meihin ja pentuihin.

- 4 vk -

- 4 vk - se oon mie vaan tässä ja ihmettelen -

- 4 vk - ja ruoka maistuu :)

.

- 21.12. taas reilu viikko vierähtänyt pentujen elämässä. Jahas, eka merkittävä asia on, että Mette haettiin eilen takaisin kotiinsa synnytyslomalta ja pääsi nauttimaan "joululomasta". No, Metelle ei ehkä vielä kerrottu, että loma kestää vain 2 viikkoa, sillä - syy, miksi Mette ylipäätään sai pennut, on se, että "Pikkirilli" matkaa emänsä hoiviin asustamaan. SuurKiitos Sanni & Pauli vielä kerran tarjouksesta Meten käyttöön leasingilla - Mette oli kyllä yliveto emä ja pentujen hoitaja :)

Eli, pennut on siis vieroitettu, madotettukin taas, syynättykin ja pyynätty ( kuvattu siis pöydällä :) ja valintojakin tehty, osa tietääkin jo mikä riiviö saapuuu 2 vk kuluttua kotia piristämään, lopuillekkin laittelen tietoa heti kun kerkeen ( vielä tämä päivä töitä ja sitten alkaa ruhtinaallinen 5 pv joululoma :)

Tänään päästiin myös ulkoilemaan ekaa kertaa, kun pakkasmittari näytti "vaan" -16 asteen lukemaa :) Kivaa pennuilla tuntuikin olevan... eikä noita "jääkahun"poikasia noilla turkeilla kyllä kerennyt yhtään edes kylmää...

- 5 vk, 1 pv - lumeen tutustuminen -

- - täähän on kivaa -

- täältä tullaan - ( ja aika hyvä saldo näin ekalla kerralla - 7 pentua ja 7 isoa läjää ulos :)

.

28.12. ikää 6vk ja 1 pv.

- aika menee siivillä, taas viikko mennyt ja onneksi joulu on takanapäin :) Pennuille kuuluu oikeestaan vain hyvää. Eivät edes missään vaiheessa huomanneet, että äiti-Mette ei enää ole tissitellyt, vaan meijän omat aikuistet koirat ja Vito tietty suurimpana pentujen ihailijana on hoitaneet "koiran" mallia pennuille. Ruokaa menee aikamoisia määriä päivään tälle suursyömäri joukkiolle, 4 x päivässä aina se juhlahetki. Ja, uuden vesikuppi-rikitelmän ansiosta vedessä lörääminen on meillä taaksejäänyttä elämää, nyt vesikuppi on vain ja ainoastaan siinä käytössä, mihin tarkoitettu, eli siitä juodaan vettä :)  Muutama kerta ollaan ulkonakin päästy käymään, kun mittari on näyttänyt -20 tai vähemmän, kauaahan siellä ei olla, mutta että etes yhet kakkelit ja pissit saataisiin aina ulos, niin hyvä ja saavat telmiä lumessa, se vasta kivaa onkin - mie tuon aina 7 "pakkasukkoa" sisälle, naamat ihan huurussa, ja kokeilipa yksi pennuista, mille tuntuu kun kieli jää kiinni tarhan rautalankaan... Saatiin mikrosirut niskaan ja viimeyön päivityksessä oli pennut myös virallisesti rekisteröity, eli huomenna pitäs postipojan kantaa meille rekisteripaperitkin kotiin. Eipä sen kummempaa, elli-tätin terveystarkastus luovutusta varten vielä ohjelmassa loppuviikosta ja kuuden päivän päästä meijän mökki hiljenee pennuista... eli maanantaina 3.1. lähtee koko porukka omiin koteihinsa aloittamaan ihan omaa seikkailuaan "suuressa maailmassa". Mitenhän mie saan taas aikani kulumaan.... No, onneksi Vito on vielä kauan pennun "kirjoissa" ja se poika se ei tiijäkkään, että ensi viikolla alkaa tehokoulutus...

.

1.1.2011

- nyt on kaikki valmiina luovutusta varten, elli-täti käväisi tänään ( juu, meillä tämmöisiä erikoispalveluja, kun elli tulee uudenvuodenpäivänä kotiin pentuja katsomaan :)

Pennut on siis virallisesti pentutarkastettu ja todettu terveiksi. Kaikilla perusasiat kunnossa, eli purennat ok, poijalla pallit paikoillaan, navat hyvin parantuneet ym asiat mitä tarkastuksessa katsotaan ja jokainen sai oman eläinlääkärintodistuksen tämän hetkisestä terveydentilastaan.  Myös mikrosirut oli edelleen paikoillaan niskassa. Nyt enää pari yötä ja koittaa maanantai ja pennut lähtevät omiin koteihinsa. Ja, meille saapuu "pennuton" aika vähäksi aikaa.

.

2.1.2011 - saapuihan se herra Varis vihdoin kylään ja kiinnostus oli valtavaa ihan kaikilla.

- kiinni vaan, ettei karkaa - voi varisparkaa -

.