.
Ensimmäistä kertaa saatiin järjestettyä tänä syksynä oikein kunnon jänispäivä, ite kun viettää liki 30 viikonloppua työn parissa, on harvinaista herkkua päästä mukaan viikonloppuna metsälle. Ja, yläpihan ukkokin taisi järjestää ensimmäisen sateettoman päivän koko syksyyn juuri tälle päivälle. Eli, aamulla odotukset korkealla, jo säänkin takia ja asetin toiveen, että jos 2 ajoa saadaan, tyytyväisiä ollaan, mutta kuinkas kävikään.
Riitu löysättiin aamuvarhain, eli heti aamun valjettua puoli kahdeksan, eikä aikaakaan kun törmää jälkikenttään ja en kerkee kunnolla soittaa ukoille, että passiin, kun ajo jo alkaakin, ensimmäinen jänis nurin ennen yhdeksää. Siitä toiselle puolen maastoon ja hetken rämmittyämme, Riitu poistuu takavasemmalle suon taakse rinteeseen ja sanoinkin että eipäs liikuta enää yhtään, kun kohta alkaa ja hetki ja ajo taas käynnissä. Aikansa ajettuaan, sekin jänis joutui pataan, eli ennen puolta päivää 2 "kolmevarttista" nurin. Päivän kohokohta ja laavun nuotiolle kahville ja syömään eväitä ja paistamaan makkaraa ja Lapin siikaa :) olipas hyvää.
Eipä muuta kuin mahat täynnä vielä tarjoamaan Riitua metsään. Pikkusen Riitua jo kehtuutti, mutta ite kun tein poikkeaman metsätieltä kallion syrjään, menikin kokonaista 1,5 minuuttia, kun taas jänisparka hätää kärsimässä "perselähdön" merkeissä ja ajo käynnissä. Tämäkin jänis kesti hienosti työmaallaan, eli metsän puolella ja aikansa juostuaan joutui haulikon "yliajamaksi", tällä kertaa iso aikuinen jänis.
Pääosan esittäjä, eli Riitu makaa tuossa seläntakana reporankana täyden työpäivän tehneenä.
Eipä voi muuta sanoa kuin - olipas huippupäivä hienon harrastuksen parissa, en tiijä, pystyykö mikään tai kukaan tarjoamaan näin hyvää "henkisen hyvinvoinnin"-kurssia kuin tämä??

.

- jäniksenkaatajat - hymy herkässä :)
.

- pääosan esittäjä-
.