.

Hilen pennut on syntyneet tiistaina 7.9.10

6 + 3 = 9 

 ( 5 mu + 1 ku ja 2 mn + 1 kn )

-  luovutus 26.10.10 alkaen

Kaikki pennut on jo varattu !!!!

 

HUOM!! ----->

Kuvia ja kuulumisia Hilen ja pentujen elämästä päivitetään tähän kohtaan mahdollisimman usein.

.

- heti synnyttyä, pienet "rotanpoikaset" ja väsynyt Hile -

- 4 vrk - ja hännät tanassa vedetään maitoa, painot nousee kohisten -

- 8 vrk ikää, tyytyväinen Hile ja tyytyväiset pennut

- 8 vrk - "lypsykone" töissä :)

- 10 vrk - pentuhuoneesta kuuluu kummia, eli siellähän on yön aikaa keksitty "jalat", eli siinä pikkupoika on ihan omilla, tosin horjuvilla jaloillaan matkalla äitin luo.

- 10 vrk - toinenkin yllätys odotti tänään, eli saukonhännät saapui myös :) eli, kyllä nuo hännät jo labradorinhänniksi tunnistaa :)

- 2 vk - ...""mahtava peräsin ja pulleat purjeet""....

... jaloillaan koko sakki, silmänurkkiakin jo auki ja keltuaisista tuli mustuaisia, eli keltaisilla on normaali pigmentti, musta siis :), kuten oli tarkoituskin.

- 3 vk, 1 pv - viikko taas vierahtänyt ja pentulassa monta uutta asiaa tapahtunut. Kaikilla silmät auki, pienet helmet ilmestyneet ikeniin, liikettä alkaa olla jo aika tavalla, pissit ja kakat tulee ihan ilman emän apua ja ääniäkin alkaa kuulua. Ensimmäinen matokuuri annettu ja kiinteän ruuan syömistäkin harjoiteltu, hyvin tuntuu maistuvan, Hile viettää aikaa paljon aidan takana ja seurailee sieltä pentujen tekemisiä, mutta pieninkin ääni saa siirtymään pentujen luo. Sunnuntaina tulee eka satsi katsojia, kun 6 pennunvarajaa käy meihin tutustumassa, loput käy toivottavasti seuraavana sunnuntaina :)    ( oma viikolopputyö sotkee näitäkin käyntejä, kun niin harvoin on viikonloppuna vapaapäiviä :)

- 3 vk, 4 pv - äidinonnea.

- Kato, tuo pääsi aidan yli, mie punnerran, punnerran myös... ( tää leikki loppui lyhyeen, sillä aamuruualla kl. 3.30 äiskä korotti aitaa taas 10 sentillä - kun melkein kaikki punnersi itsensä yli odotellessaan Hileä aamutissittelylle )

- Vau, näätkö, mitkä kaula"makkarat"?? ja, tuosta pitäisi tulla pitkä ja kuiva kaula joskus...( onneksi pentuin liikunta lisääntyy koko ajan ja enimmät "makkarat" katoaa seuraavien viikkojen aikana )

- 4 vk, 1 pv -  imeminen onnistuu vaikka näin, tyyli on vapaa -

- syönnin jälkeen sitten pienet painit ja sakinhivutukset-

- ja, jano ja väsyhän siinä tuli, perään "vesikuppisulkeiset" -

- 5 vk, 1 pv - taas on viikko mennyt vauhdilla. Paljon onkin tapahtunut, Hile pääsi mammalomalta palaamaan normaalielämään, eli pennut on vieroitettu emästään ja syövät kiinteää ravintoa ja juovat vettä janojuomaksi. Toinen matokuurikin on jo syöty. Ulkoilut aloitettiin, kylläkin tosi kurjassa kosteassa tuulisessa ilmassa, mutta eihän siellä ole pakko kauaa olla. :) Tutkimista riitti, heinää syötiin, maata kaiveltiin ja painittiin. Ja, juostiin, mukavaa siis oli. Toivottavasti kelit hieman paraneisi, olisi edes pakkasta ja lunta...

... olisi joku voinut varoittaa, ettei nää heinät ja lehdet ookkaan syötäväksi tarkoitettua....yäk.

Ai niin, musta urospentu vapaana, kun tuli varauksen peruutus ( ... meille olikin niiiiin pitkä matka... ai mistä on pitkä matka? No, onneksi sitä karttaa oli tutkittu jo tässä vaiheessa, porukkahan ei siis tullut sovittuun tutustumiskäyntiin, eikä "muistanut" ilmoittaa etukäteen, ettei tule... nää on "kivoja", kun turhaan odottaa, eikä virailijoita saa puhelimella kiinni...)

- kaksi päivää myöhemmin toive lumesta toteutui -

- kivaa on -

.

--  ma 18.10, ikää 5 vk, 6 pv - eli taas on tapahtunut paljon. Lumi tuli, lumi meni, eli ulkoilut jatkuu kosteissa merkeissä. Pennut kuvattiin, syynättiin ja pyynättiin jokin päivä sitten ja jokainen on myöskin jo tietoinen, mikä pentu on itselle tulossa. Pennut on myös sirutettu ja kasvattaja on köyhtynyt rekisterimaksujen verran, eli eiköhän rekisteripaperit tule näinä päivinä ja pentue pitäisi ilmestyä KoiraNettiin huomenna tai ylihuomenna viimeistään. Homma etenee ihan oppikirjan mukaan ja eihän tääsä ole enää kuin reilu viikko ja pennut alkaa lähteä omiin koteihinsa, toki eläinlääkäritäti tulee vielä tarkastamaan pennut, että ovat valmiita lähtöön.

.

-- la 23.10. Eilen oli jännittävä päivä pennuilla, kun Täti-Moonika tuli vierailulle, se täti se vaan väänteli, käänteli, kopeloi, ropeloi, kuunteli, tutki täydellä ammattitaidolla, jonka jälkeen kirjoitti jokaiselle ihan oman terveystodistuksen, samalla katottiin, että mikrosirut on edelleen niskassa tallessa. Pennut siis tarkastettiin ihan virallisesti eläinlääkärin asiantuntemuksella, mitään uutta ja yllättävää ei löytynyt, kaikki oli tiedossa jo aiemmin :) Pennut siis kaikinpuolin terveitä lähtemään muutaman päivän päästä omiin, uusiin koteihinsa, kommentilla; Onpa siun pennut kilttejä :)  -- kilttejäpä hyvinkin :)

- ma 6 vk, 6 pv - viimeinen päivä kaikki yhes koos. Mitä ihmettä siellä tapahtuukaan? Jokin musta/harmaa sulkainen siivekäs laskeutui pentutarhaan. Kaikki sitä innolla tutkimaan ja pian selvisi, että Herra Varis tuli tutustumiskäynnille. ( se herra varis on tuolla alinpana jossain )

..ja, kovaa kyytiä varis saikin, kaikkia asia kiinnosti ja jokainen jopa sitä kantoi :) Hieno homma.

Kelit ei ole suosineet pentujen ulkoilua, mutta jokaikinen päivä ne on ulkoilleet, satoi tai paistoi, siis ei ole kertaakaan ollut hyvä ilma, mutta eipä tuo ole tahtia haitannut. Huomenna se sitten tapahtuu, ensimmäisen pennun luovutus on jo kl. 8.00.

.

27.10. - Kaikki pennut on muuttaneet uusiin koteihinsa. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja jokaisella pennulla olisi valoisa tulevaisuus ja paljon tekemistä. Ja, että omistajat olisivat tyytyväisiä pentuihinsa. Onnellista elämää toivoo kasvattaja.

 

.

.

 

.

.

.