.

Lolan pennut on syntyneet ke 11.5.11

( 5 + 4 = 9 )

* kaikki ruskeita

* luovutus 29.6.11

* Kaikki pennut on alustavasti varattu !! (14.5 )

( valitettavasti kaikille kiinnostuneille ei pentua tällä kertaa riittänyt )

.

HUOM!!

Kuvia ja kuulumisia Lolan ja pentujen elämästä päivitetään tähän kohtaan mahdollisimman usein.

- siinä ne nyt on :) vastasyntyneet -

- 1 vrk - melkein osasin "kloonata", tasakokoinen 500g pötykkä porukka -

- 1 vrk ja suuren urakan tehnyt ja väsynyt Lola pentuineen -

- 3 vrk - pesuhetki menossa -

- 3 vrk - pennut sai pentupannat kaulaansa -

15.5. ( 4 vrk ) - Täällä edetään ihan normaaliin tapaan, Lola on kokenut ja rauhallinen emä ja hoitaa pentujaan hienosti, ilman että pentujen tarvii huutaa hoitajaa ja imettäjää, painot nousee tasaseen ja kaikki ovat hiljaisia ja tyytyväisiä. Toki tärkeintä Lolalle on ruoka - sitä pitää hiukan kyttäillä, jos saisi vaikka ylimääräistäkin :) Ja, ovista Lola ei oikein tunnu vieläkään "mahtuvan", kun muistissa on se iso maha :) Kaikki siis hyvin ja voin huoletta aloittaa ansiotyöt taas huomenaamulla,miun synnytysloma on lusittu.

.

18.5. ( 1 vk ) - Pennut jo viikon ikäisiä, niin se aika rientää. Kaikki hyvin täällä, Lola on erimerkillinen emä ja pennut senkun kasvaa :)

- viikko sitten kasassa oli painoa n. 4,5 kg - nyt n. 9 kiloa -

- 1 vk - rotanhännät muuttuneet "tilauksen" mukaan saukonhänniksi... -

.

 25.5. ( 2 vk ) - Pennuilla siis ikää jo 2 vk, mitäs meille kuuluu? Kuuluu ihan hyvää, kiire vaan alituinen seuralainen itsellä. Pennut opetelleet jo itse tekemään pissejä ja kovalla ähellyksellä tulee kovempikin läjä ihan itse tekemänä. Kova on yritys myös nousta jaloilleen ja menevätkin vauhdilla eteenpäin, välillä jalat kantaa ja välillä ei - silloin turvaudutaan vaihtoehto B:hen, eli ryömitään haluttuun paikkaan. Silmänurkkia on auki, eli kohta ollaan näkevien maailmassa. Ruoka maistuu - sen näkee mahoista ja painoista.

- 2 vk - Herätys! "Maitobaari" aukeaa.. Äiskä tulossa -

- 2 vk - kovasti yritystä esteen ylittämiseen ( suupielet maidossa ) -

.

1.6. Pennut jo 3 vk vanhoja. Kaikki ovat tukevasti jaloillaan, silmät myös auki, huudoista päätellen välillä joltain leikataan kurkkua auki :), eli leikitään jo keskenään, muristaan ja äristään. Kiinteää ruokaa on maistettu jauhelihan muodossa ja hyvin tuntuu maistuvan. Kynnet on leikattu viikottain, eli siihenkin hommaan totutettu. Pentuaitaus saanut myös "pissipaikan", eli osa alueesta sanomalehdillä.

Nyt sitten alkaa pentujen katsojien "rumpa", eli torstaina ja sunnuntaina käy kaikki pennunvaraajat vierailulla tutustumassa livenä meihin.

- 3 vk - vauhtia riittää, kun jalat tuli tutuksi -

- 3 vk - "mahtava peräsin ja pulleat purjeet" - kohtuullisen pyöreät kinkut :)

- 3 vk - kyllä labradorinpennun pitää jo tässä iässä tietää mitä varten vesikuppi on. Ei se aina välttämättä juomista varten siellä ole... -

- no, vedeltiin sitten "kuivamuonajauhelihasoosiakin" hiukan ja pakko tunnustaa - olihan sekin ihan hyvää :) ..-

.

8.6. Pennut jo 4 viikkoisia ja alkavat näyttää "koirilta", Lola käy enää vaan pyörähtämässä pentujen luona pikaimetyksellä, syystä että pennuille on ilmestyneet neulanterävät hampaat. Lisäruokaa menee jo aikamoisia määriä, joten äitinmaittoo ei enää tarvitakkaan kuin jälkiruuaksi. Ärinää ja murinaa kuuluu pentuhuoneesta valveillaoloajat, eli siellä touhutaan kaikenlaista, väliin vingutetaan vinkulelua ihan urakalla.

Kaikki alustavasti pennun varanneet kävivät vierailulla ja kukaan ei ole ainakaan vielä perunut varaustaan, vaikka meijät näkikin :) Hieno juttu.

- 4 vk - tässä myö ollaan ja möllötetään :)

- 4 vk - ja vain ääniefekti puuttuu... ( voin sanoa, että paljon lähtee ääntä yhestä pienestä labradorinpennusta :)

päivitys 10.6. - Tänään pentuaitaukseen teki pakkolaskun eräs siivekäs nimeltä Herra Varis ja Neiti Pupu myös kävi vierailulla. Pennuilla riistaan valtava kiinnostus - no, mitä muuta voisi odottaakkaan, kun vanhemmilla kummallakin taipumuskoe hyväksytty ja NOMEsta tulokset.

- herra variksia oli kaksittain - kiinnostus valtavaa -

- neiti pupulla vaikeuksia, kun yheksän noutajanalkua kävi päälle -

- ruokailut sujuu kuin armeijassa :) -

.

 15.6. - Pennut jo 5 vk, niin se aika menee, paljon onkin viikon aikana tapahtunut pentujen elämässä. Lola on siirtänyt hoitovastuun suureksi osaksi kasvattajalle ja ite vaan seurailee tilannetta sivusta, toki on vielä käynyt kerran päivään tissittelyllä, kun lähtee omaan kotiinsa vasta sunnuntaina, omistajien hääkiireiden takia :). Leikit on väliin aika vauhdikkaita, ainakin äänistä päätellen :) Ekat ulkoilureissut on myös tehty ja uusi ihmeellinen maailma siellä ulkona odottikin. Ulkoilut jatkuu päivittäin kelien salliessa, siis ei ulos paahtavaan kuumuuteen, eikä vesisateeseen tässä vaiheessa. Elli-täti käy myös laittamassa sirut niskaan ja näin saadaan pentujen rekisteröinti etenemään askeleen eteenpäin.

- eka ulkoilu oli kyllä kamalan jännittävä juttu -

- se oon mie vaan tässä - terve vaan -

.

22.6. Pennut siis tänään 6 vk. Mitäs viikkoon on tapahtunut? Ai niin, satanut vettä, ja sitten satoi vettä, ja taas satoi vettä... Ja, tuo energinen pentulauma on sitten käynyt lähes kaatosateessa ulkona välillä, että enimmät höyryt saatu purettua ( kieltämättä sen jälkeen pari tuntia miulla on on harvinaisen kilttejä ja rauhallisia pentuja... ) Lola lähti sunnuntaina omaan kotiinsa onnellisena, ettei kukaan enää repinyt naskalihampailla tissejä, eli pennut vieroitettu ja syövät kiinteää ruokaa ja hyvin syövätkin :) Pennut on myös syynätty ja pyynätty, ne on seisoneet lukemattomat kerrat pöydällä arvioitavina, niitä on kuvattu ja valinnat on olleet hiukan vaikeita, kun aika tasainen porukka kyseessä, mutta nyt on jokaiselle tiedossa, mikä on "oma" pentu. Pentujen rekisteröinti sujui tällä kertaa Supervauhdilla, sillä mikrosirut saatiin niskaan viime viikon keskiviikko-iltana ( aikaisin mahdollinen sirutuspäivä, eli pennut 5 vk ), torstaina OmaKoiran kautta rekisteröinti valmiiksi, iltapäivällä tuli rekisteröintilasku, jonka samointein maksoin ja perjantaina pennut näkyi jo KoiraNetissä ja päivällä rekisteripaperit tuli myös ihan konkreettisesti kotipostilooraan :) Hienoa toimintaa Kennelliitosta tällä kertaa :)

Lolan omistajan kommentti oli aikas hieno; miten ne on noin hiljaisia? Nämä on siis olleet tosi kilttejä ja rauhallisia pentuja, eivät turhia ole huudelleet muuta kuin leikkiessä tietenkin. Alla oleva kuva "paljastaa" kiltin ja rauhallisen pennun täydessä vauhdissa...

- lentävä dumbo-koira :)

.

24.6. Eilen kävikin elli-täti tarkastusreissulla, tarkkaan se tutkikin, väänteli, käänteli ja kuunteli kaikki pennut läpikotaisin Ja kirjoitteli kaikille eläinlääkärintodistuksen luovutusta varten. Siltä osin kaikki kunnossa :) Nyt sitten jäämme odottamaan Suurta Päivää, eli keskiviikkoa, jolloin suurin osa pennuista lähteekin sitten omiin, uusiin koteihinsa. Sitä odotellessa - Hyvää Jussia kaikille :)

.

28.6. -- ja, huomenna pennut täyttää maagisen 7 vk ja suurin osa pennuista matkaa siis huomenna jo omiin, uusiin koteihinsa :) Täällä oli hieman jännitystä ilmassa, kun ruokafirman pentupakettien kanssa tuli yllättäviä ongelmia.. ( = tilauksen ruokafirmassa vastaanottanut henkilö ei ollut "muistanut" lähettää tilausta eteenpäin toukokuussa... ), mutta juuri äsken sain pentupaketit itselleni, eli homma hoidossa viimetingassa. Kaikki on siis valmiina luovutusta varten, itsellä peräti varattuna vapaapäivä tätä suurta tilaisuutta varten, viimeiset kimppaulkoilut tänään pennuilla, leikataan kynnet vielä kerran ja vielä kerran katsellaan pennut pöydällä. Tuntuu jo nyt haikealle, vaikka kaksi pentua lähteekin "vasta" lauantaina... Sitten jääkin huomattavasti enemmän aikaa reenailuun - Vito - ole siis valmiina, et tiijäkkään mihin myllytykseen joudut :)

.

 Viimeinen päivitys tähän kohtaan 7.7. -  Niin ne viimeisetkin pennut lauantaina lähti omiin koteihinsa ja mitä nyt olen kuulumisia sieltä saanut, kutakuinkin hyvin on elämä lähtenyt käyntiin uudessa kodissa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on ollut, väliin nukutaan ja ruoka tuntuu jokaiselle maistuvan ja kaikkea uutta on jo opittu. Onnea siis kaikille Tulevaisuuteen :)

.

 

.

 

 

.

.

.