.

Emman pennut syntyi 20.11.2011

2+3=5

( 1 mu,1 ku, 1 kn, 2 mn )

* pennut on luovutuksessa 8.1.2012

.

* Kaikki pennut on varattu -

.

* Kuvia, kuulumisia ja tarinaa Emman pennuista päivitetään tähän kohtaan viikottain *

- linkki pentujen isän sivuille: http://www.tassula.fi/Tassula/Tervetuloa.html

 

.

- vastasyntyneet -

- 1 vrk - Emma hoitaa -

- 2 vrk - äitin kaulalla on hyvä ja lämmin nukkua -

- 4 vrk - ja elämä hymyilee -

- 4 vrk - maitoa "väärinkäyttänyt" pentu :) siis, kohta se varmaankin halkeaa - Emma hoitaa siis Superhienosti pentujaan ja maitoa on riittämiin, kuten kuvasta näkyy. Eipä ole pahemmin mitään ääniä pentuhuoneesta kuulunut, niin hiljaa ja nätisti näitä pentuja hoidellaan. Ja, yllätinpä aamulla Emman makaamasta jo pentuaidan ulkopuolelta. Miun "synnytysloma" on lusittu ja huomenaamulla alkaa taas arkinen aherrus työelämässä :)

- 1 vk -

Pennut tänään siis jo 1 vk vanhoja. meillä mennään ihan oppikirjan mukaan, eli normaalisti edetään. Pennut tuplasi painonsa, kynsiä on leikattu, päällisinpuolin "syynätty" pennut - kaikilla on pää, 4 jalkaa ja häntä - siis senkin suhteen OK. Ja, huomaa - keltaisille alkaa pigmentti tulla :)

- 11 vrk -

- siis ei ihan, mutta melkein - jalat alkaa löytyä ja liike lisääntyy pentuhuoneessa -

- 2 vk -

Ensimmäiset 2 viikkoa pentujen elämässä eletty. Kaikki on nousseet jaloilleen ja silmänurkatkin on auenneet. Keltaisilla on vahva musta pigmentti nenissä. Painot nousee vauhdilla ja Emma hoitaa onnellisena katrastaan. Pentuja on kovasti sylitetty ja kynsiä leikattu, että tottuvat käsittelyyn.

.

- 3 vk -

Pennut siis tänään jo 3 viikkoa vanhoja. Paljon onkin tapahtunut viikon aikana, suurin muutos yllä, eli ihan eka kiinteä ruoka on saatu ( raakaa naudan paistijauhelihaa kostutettuna :) ja syöty, ja se syötiinkin ihan ite kupista. Alkaa siis kiinteään ruokaan totuttelu.

- Näin helppoa on syödä hyvässä järjestyksessä ihan ite, omista kupeista -

Viikkoon on mahtunut muutakin, kaikilla on silmät auenneet ja tukevasti töppöjaloillaan ollaan ja jalkoja jo käytetäänkin vilkkaaseen liikkumiseen paikasta A paikkaan B. Pissit / kovemmatkin aineet tehään ite ilman Emman avustusta - toki Emma hoitaa jätteenkuljetuksen vielä parempiin suihin. Eka matokuurikin on nieleskelty, samalla Emmakin sai omansa. Tänään on "pentujenkatsomispäivä", eli tulevat pennunomistajat käyvät vierailulla meijän luona, kun joulunaluksen ainoa vapaapäivä viikonloppuna sattui juuri tälle päivälle :) Työt siis häiritsee harrastuksia - taas :)

- 4 vk - ..siinä teille - mie näytän kieltä :), eli aidalla roikutaan..

- Taas kiireinen viikko takana, ja pennut jo 4 vk vanhoja, siis eilen. Kovat on menohalut ja etuaitaa joutuu koko ajan korottamaan, nyt mennään jo kolmessa laudassa, muutenkin liikettä ja vipinää on jo riittämiin. Pennut näkevät jo vallan hyvin, ottavat katsekontaktia ja hännät heiluu iloisesti. Myös kuulo tuntuu olevan jo kunnossa kaikilla, toivotaan ettei aikuisena ole "valikoivaa" sellaista...Kaikille on ilmestyneet neulanterävät hampaat suuhun, mutta se ei Emmaa tunnu haittaavan, se niin mielellään oleskelee imetyksen jälkeen pentujen luona ( = on muuten yksi parhaista emoista miun historiassa :) Pentuaitaukseen on laskeutunut myös kaikenmoisia vinku- ja puruleluja, joita jo antaumuksella "rääkätään". Olen myös ollut huomaavani, että ne rasvahylkeen näköiset epämääräiset möykyt alkavat pikkuhiljaa näyttämään ihkaoikeille labradoreille :) Pennut on oppineet myös käyttämään ääntään, eli haukahduksia ja murina yrityksiä on jo kuultu.

.

.

- 5 vk - "jääkarhun poikanen"

Taas viikko mennyt ja pennut jo 5 vk vanhoja. Tapahtumarikas viikko takana, taas piti syödä sitä inhottavaa ainetta nimeltä matolääke, no, ei sitä paljoa huomattu kun oli jo mahassa. Sitten, Emma lähti "joulunviettoon" omaan kotiinsa, eli vieroitus on tapahtunut. Emma oli kyllä sitä mieltä, että lähtee vielä miun mukaan, mutta oma koti voitti kuitenkin ja sanottiin tällä erää hyvästit. Kiitos Laurikaisen perheelle :) Sitten päästiin myös pöydälle, eli meitä syynättiin oikein "suurennuslasin" kanssa, mille näytetään = tulos oli että labradoreja ollaan :) Ja, tänään joulun kunniaksi eka ulkoilureissu, - eli Super Ihana keli, lunta maassa ja pikkupakkanen -se olikin aivan mahtava kokemus ja tällä hetkellä pentuaitauksesta kuuluu lähes kuorsaus,  sen verran nuijanukutus ulkoilmasta tuli pennuille.

* Hyvää Joulua siis :)

- 5 vk - ja kukkulankuningas - lumi on hyvää :)...

- 5 vk - ...mutta kamalan kylmää :(.. yäk !!

.

1.1.2012 -> pennut 6 vk vanhoja

Joulu oli ja meni, uusi vuosi oli ja meni...Pentujen elämässä tapahtunut taas kaikenmoista, elli-täti kävi tuikkaamassa mikrosirut niskaan ja sen myötä sain rekisteröinnin tehtyä loppuun ja matoposti kiikuttikin pentujen rekisteritodistukset jo seuraavana päivänä kotipostilooraan. Pennut pääsi ihka oikeisiin valokuviin, eli kuvattiin pöydällä - hyvin odotustenmukaisilta pennut näyttikin :)

Tänään ulkoilua varjosti "kamala" pakkanen, -10,  oikea talven pakkasennätys!!, mutta se ei tahtia haitannut, sillä siellä ulkona olikin yllätys pennuille :) ...herra Varis...

 - herra Varis siis tuli ilahduttamaan ohikulkumatkalla pentuja. Kiinnostus varista kohtaan oli valtava :)

...ja, mukana herra Variksella oli pieni neiti Harakka, joka saikin osakseen aikamoisen "säväyksen" pentulaumaan.

No, kasvattaja on tyytyväinen tähän osioon pennuissa :) ja, pennuille on jätetty "hajumuisti" näistäkin siivekkäistä sinne aivosopukoihin.

Viimeinen viikko alkaa kasvattajan hoteissa, ensi sunnuntaina porukka muuttaa omiin, uusiin koteihinsa, jossa luvassa siis vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaikka kamalan kilttejä nämä pennut onkin täällä meillä olleet :)

.

la 7.1.12

- Huomenna talo hiljenee, sillä T-pennut suuntaa katseensa tulevaan ja muuttavat omiin koteihinsa. Nopeasti se aika taas menikin. Joku päivä sitten Elli-täti kävi tarkastamassa pentueen ja terveet paperit sai jokainen, sirutkin oli kaikilla paikoillaan.

Vauhtia ja Vaarallisia tilanteita siis odotettavissa pentujen perheissä :)

Onnea matkaan.

.

 

.

.

.

.

.

.